Friday, August 30, 2013

~ Sedikit Berita ~

.: SALAM :.

Sedikit update mengenai diri ini....aku boring, rasa nk membebel.... :D

- Sekarang pergi kerja kuar pagi2, balik maghrib2/malam2....sebab apa...En SuamiSayang dah bertukar ofis n dalam masa yg sama dh nak bertuko company...so dia gi kerja nek LRT...park kat ofis aku, then dia pi jalan kaki......kena kuar awal, balik dah smstinya la lmbt.....

- Hari Rabu lepas pi checkup kat Pantai, baby dah around 1.7 kilo....member aku ckp, kalau lahir dia akan tambah dalam 500 g cmtu....tp masih fall kategori underweight sbb baby patutnya dah 2 kilo lebih utk 34 weeks...baby, jgnla ikut mama mu yg slim solid ni.....gemok2 la sikit..... :D

- Sekarang baby mmg aktif tahap mcm perut dilanda garuda...kalau duduk, boleh nampak perut berombak2, bergerak2 hasil kungfu si kecik di dalam....harap baby sihat ya.....

- Aku kurang sel darah merah....ya, maka dgn itu aku kena buat Thalessemia screening last week.....HB aku 9.9....patutnya yg ok dalam 12 ke atas....11 tu border line lah....tp aku xde lak mengalam simptom2 seperti pening2, nk pitam dan sebagainya....

- Sekarang ni, aku mmg mengalami backpain yg agak teruk.....sakit habis belakang aku....doc kata, sebab badan aku kecik, x naik berat byk....so body x dapat tampung berat perut di depan.....

- Dan aku juga sakit yg amat kat tulang rusuk....doc kata, rahim aku xde space utk dia membesar, so dia langgar je apa yg boleh....tulang rusuk ku pun dihenyak2nyaa.....

- Barang2 baby aku dh basuh sikit2.....ingatkan baby xde byk baju....sekali tudia....sebakui baju dia.....byk jugak kaler pink2.....huhuu....xpela, baju dia byk yg boleh pakai sampai dia bsr....mmg beli 6 months above byknya.....

Baju baby ni kecik beno...1 hanger leh sidai 3 helai baju dia.... :D 
Aku mmg sidai kain dlm rmh, maklumla....xde balkoni.....hikhik...

Cukup ke x cukup ke, pakai jela mana yg ada.....

- Set bersalin aku dh beli.....set apa dan berapa harga.....nnt aku share lah len kali....

- Petang ni ibu dan papa sampai....yeaayyy!!! dia org dtg ada hal sikit..ibu tnya, aku teringin nk makan apa...aku ckp pengat pisang....hoho....esok malam adik aku sampai dari Tganu.....suka suka suka!!!! :D

- Aku berazam nk tambah berat badan dgn jayanyaa....God please help me....hehe

- Ohh last week balik Penang sampai Selasa.....setiap minggu aku bz sampai rmh aku mengalahkan kapal pecah berseleraknyaa......baju mmg x pernah kuar dari beg balik kg tuu sbb tiap mnggu xde kat rmh.....lol

Oklah, x tau nk membebel apa lg.....

Dari aku yg x sabar tunggu petang.....

.: DAA ~~~ :.


6 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

cepatkan ms berlalu. dah 34 weeks dah liza eh. rina pn dah 27w isnin dah 28w. xsabar pulakk!

liza sama mcm nurul la sakit ribs sbb rangka kecik.

haLyZaQiut said...

Tulaa...cepat betul laa...esok dah 35 weeks dah...errkk...nnt rina pon pejam celik pejam celik je tau2 dh nk dekat due...haha
Betul2, sbb rangka kecik, xde space dia nk kembang...tp nurul lagi awal sakit...sian kat dia...

chicken_floss said...

waaaaahh terbaik lah lyza..nufayl cpt kluar..:) hehe

haLyZaQiut said...

chicken_floss - haha..jgn2...dok dalam lama sikit biar chubby dulu.... :P

chicken_floss said...

hahahaha..ko jgn mcm2 lyza..kang membosa dlm perut nufayl tu..hehe..;p

haLyZaQiut said...

chicken_floss - hehhee....pipi je bg chubby sikit...mcm mommy gjot yg qiut miut... :D