Thursday, August 22, 2013

~ Salam Syawal 1434H, 2013M ~

.: SALAM :.

Harini 15 Syawal 1434H....
Alhamdulillah, masih berhari raya....
Setengah bulan sudah berlalu....
Bahang raya masih terasa....
Hujung minggu ada lah makan ketupat, kuih raya sikit2.... :D
Tapi, utk tahun pertama kawin ni xdela nk menjemput org dtg rmh sgt...
Rmh pun xde apa....

Maklumla, bekas kuih pon ada nak xde....
Kuih pon xde, kepek ada laa...tu pun beli utk ngunyah2... :D

I'Allah, tahun ke 2 ke 3 ke 4 nanti, akan lebih bersedia utk menyambut Syawal...(harap2 la)
Kalau dah dok rmh sndiri, teringin nak wat open house...
Jemput rakan2 terdekat....
Tapi nmpk gayanya lmbt lg laa...
2015 mungkin....
Baby pon dh bsr sikit masa tu....

Haritu, kami beraya di Johor, kampungku.....
Walaupun makan x berhenti2, tp En SuamiSayang bila dh balik rmh sewa, tetap nk aku masak utk dia sekurang2nya....
Kira masak sikitla, utk 2 org punya makan....
(Nak jgk rasa air tgn bini... :P)
So aku pun masak lah sikit utk dia....

Dia soh masak nasi impit dgn kuah kacang je....x nak sayur semua...tapi aku masak la sikit ayam kunyit black pepper....kalau aku, mesti nk ada sayur lodeh...tp dh dia x nak...layan kan aje....

Seronok sgt bila tgk org happy makan apa yg kita masak.....

Jemput makan......nyum3.....

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua!!!!

Di kesempatan ini, saya, suami dan family ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin kepada semua rakan2 yg mengenali dan juga pembaca blog (kalau ada la)...
Tangan disusun memohon keampunan andai ada salah silap samada sengaja ataupun tidak....
Semoga lebaran tahun ini dapat diraikan dengan penuh bermakna.....
X yah diet2 tauu....makan je selagi larat....hehe..

Thanks for reading.....

Dari aku yang menunggu En SuamiSayang....

.: DAA ~~~ :.


2 comments:

Saya Disini said...

open house?

haLyZaQiut said...

Tahun ni close house....hahaha