Friday, March 8, 2013

~ Balik Kampung... ~

.: SALAM :.

Hoyeeaahhh3......petang ni nk balik jhr....
Rasa mcm nk makan mcm2 sgt masakan ibu....
Tapi aripku gemok x balik.....dia dh nk exam, maka jgn ngada2 nk balik....
Rasa mcm nk soh ibu masak nasi lemak, nasi minyak, sup ayam, even ibu punya telo dadar pon aku teringin nk makan....kihkih

Start minggu depan, katanya aku ada terlibat dgn proj baru...
Nth projek apa, aku pon x nampak bayang langsung....
Kalau kat menara, still En SuamiSayang boleh hntrkan g keje...
Tapi kalau kena campak kat Cyber, terpaksala aku drive sndiri, lalu MEX..

Hmmm....begitulah nasib seorang perkerja makan gaji...
Dicampak ke sana sini sesuka hati....

Life aku skrg ni mmg agak hectic....kuar pagi, balik malam...
Letih sgt badan...
Balik, nasib la En SuamiSayang rajin masak....
So aku mmg x larat la nk masak...
Mana nak basuh baju, nk lipat baju...
Dulu hari2 aku sapu rumah...
Sekarang ni nan hado...
Weekend je aku vacum....
Kalau En SuamiSayang x kerja weekend, maka dia jgkla yg kena vacum....

Ada beberapa perkara yg sgt menggembirakan....
Tapi belum sampai masanya utk aku share kat blog ni....
Kita merancang, Allah S.W.T yg menentukan....

Doalah yg terbaik untuk semua....

Kehidupan aku skrg baik2 saja, dikurniakan suami yg baik dan memahami...
Tapi tipu sgt lah kalau x bergaduh tuu....
Mmg kami selalu je gaduh...
Tapi gaduh 5 minit jela....pastu ok laa....
Sedangkan lidah lagi tergigit2, inikan pula hubungan rumahtangga...

Aku x tau apsal aku membebel panjang2, padahal tajuknya Balik Kampung je pon...
Mungkin sbb aku anggap blog aku ni mcm diary, so bila lama x tulis, rasa 'menggila' plak....
huehheuheu....

Bisnes kecil2an aku Alhamdulillahpon ok2 jgk.....
Rezeki Allah nak bagi kan, kt usaha mana yg termampu...
X cuba x tau....x kan nak tunggu tadah tgn duit dari langit ye dak....

Oklah, lain kali kalau aku free, aku membebel lagi....
Doakan perjalanan aku sekeluarga pulang ke kampung selamat semuanya....
I'Allah....

Salam sayang,

.: DAA ~~~ :.


0 comments: