Monday, January 21, 2013

~ Bas dari OU ke LCCT ~

.: SALAM :.

Kepada sesiapa yang nak travel, tapi x nak park kenderaan anda di LCCT, anda boleh park kereta anda di One Utama, kemudian menaiki Skybus ke LCCT....tambang sehala hanya RM15....

Dan park di OU juga murah sahaja.. :D
Waktu bas bergerak juga ada banyak.

Jom layan gambar..

Skybus ni ada 2 hala..

LCCT <------> KL Central (RM9/RM10)
LCCT <------> One Utama (RM15)

Kalau inginkan more info, boleh layari website Skybus, http://www.skybus.com.my/

Ni kawasan menunggu Skybus di One Utama..


Ni persekitaraan kawasan menunggu bas....mmg xde org...masa ni pukul 3 pagi.....


Lengang je....


Ada banyak lagi company bas yang lain.... 


Ruang menunggu...ada byk kerusi disediakan.... and banner biru tu menunjukkan harga parking utk hari biasa dan weekend....

Harga parking di OU untuk ke LCCT :

Monday - Friday
RM4 per day
     RM2 (kalau ada One Card)

Saturday, Sunday & Public Holiday :
RM2 per day
     RM1 (kalau ada One Card)



Kawasan parking berdepan sahaja dengan tempat bas berhenti.... 


Yeay, bas dh sampai..... :D


Kalau x beli masa booked flight ticket, boleh beli walk in di kaunter....


Perjalanan mengambil masa lebih kurang 45 minit utk ke LCCT dari OU....sampai sudah.....

Boleh cek waktu perjalanan bas di website Skybus ok...... :)


Walk in passengers: You can buy your ticket at the lower ground floor of KL Sentral: Skybus terminal (near escalator). Please pay RM10/RM9 cash (RM4 for child)and buy your ticket 30 minutes before the departure of the bus. Seats are on a first come first served basis. At LCCT, Skybus ticket can be purchased at our ticket booth in the arrival hall or at the kerb (Platform 1)


Air Asia Online passengers: For Skybus ticket purchased with your AirAsia ticket, please print your Air Asia itinerary/invoice and show it to Skybus staff at the bus area 30 minutes before boarding the bus at KL Sentral/LCCT. The Air Asia itinerary/Invoice is the proof of purchase. You can also show in soft copy on your mobile phone, Ipad, laptop.


Semoga mendapat info....

.: DAA ~~~ :.

6 comments:

Saya Disini said...

atas kerusi tu beg liza ngn zul je ke?naik bus 2 org je?xde org pon kat citu

haLyZaQiut said...

Saya Disini - haah beg kt org...masa ni baru sampai...xde org lagi...pastu baru ramai.....hehhehhe

zahira asri said...

Nak tanya..kaunter bas kat ou nak ke lcct ni bukak ke pkul 4 pagi?then parking yg dekat ou tu bukak ke area 4 pagi??sbb plan nak naik bus pkul 4.30 pagi dari ou..coz tiket flight pkul 6.45 pagi

haLyZaQiut said...

zahira asri - ohhh bukak2...parking bukak, kaunter Skybus ni pon bukak....maybe dia mmg 24 jam bukak kot...sbb saya sampai kul 3 pagi pun mmg bukak...

zahira asri said...

oh...sbb nak beli tiket nnt senang sikit...aritu lupa nk beli sekali skybus wktu book ticket flight...hehe...

haLyZaQiut said...

hehe...dont worry....mmg ada org jaga kaunter pagi2 buta tuu.... :D