Thursday, December 27, 2012

~ Century Pines Cameron Highland ~

.: SALAM :.

Harini nak share dgn uols pasal salah satu hotel yg ada kat Cameron....which is Century Pines Resort...
Right after kahwin haritu, aku dapatla bercuti kejap kat Cameron ni....
Sebabnya, tu pon kebetulan dari reception belah Johor, nak ke reception belah Penang....
Singgahla kejap kat Cameron for 2 days 1 night...
En SuamiSayang mmg dah book siap2 utk hotel tuu...
Yela, takut penuh kan....survey punya survey, dia decide nk stay kat Century Pines ni....
Not bad la, 4 star hotel...

Tu di balik pokok...nmpk x nmpk x ?? :D

Welcome home!!

Kawasan parking yg luas....hotel ni x tinggi pon...

Ni bilik air dia...nice la jgk....boleh berendam2....

Seronok giler bilik kita org.....bilik ni ada garden sndiri sebab dia ground floor.....syiookk....King size lak katil...leh tido 3 4 org.... harga kalau Walkin RM 470/nite.....

Saje En SuamiSayang tempah bilik besar feeling ala2 honeymoon.....errkk!
Tu pintu pi bilik sebelah....kalau family ramai2, boleh la main bukak2 bilik sblh....kalau x, jgn harap... haha

Ni lah garden yg kita boleh lepak2 kat luar......bsr.....cantik view dia....main badminton pon best gak ni...

Glamor pakcik yg tgh potong rumput tu....hehe

Petang2 leh wat teh, minum kat luar ni....ala2 overc gitttuuu..yela, cuaca sejuk kan...asyik nk minum air panas je..huu...

Bfast dia pon not bad la jgk.... pakej price ni included bfast for two.....

Ada malay food, western food....

Tudiaaa tamak halobaaa..........

Ni ruang makan.....

Ni kawasan lobi....

Kagum dengan lampu bapak bsr tuu....

En SuamiSayang booked bilik ni kat AsiaRoom...so dapatla less sikit.....hotel ni ada gak gym, spa, so bolehla kalau penat, ber massage2.....heehe.....

And hotel ni dia betul2 area berdepan dgn Balai Polis Tanah Rata kalau x silap aku....area2 sebelah Mardi Cameron.....ckp pasal Mardi, nnt aku post 1 entry khas untuk Mardi Cameron..... :D

Dari aku yang tgh makan gula2....

.: DAA ~~~ :.

10 comments:

Hanih Borhan said...

Salam...1st time saya singgah blog ni :)

Waa,Cameron Highland! Tempat favourite saya!...

Cantik tempat Kak menginap tu,serious memang macam oversea,landskap dia semua kan... Mesti mahal kan...

haLyZaQiut said...

Hanih Borhan - thanks for dropping by.... :)
heee...tulaa, cantik la jgk...tenang je...emm kami beli kat asia room, ada less sikit...kalau walkin RM470...sekali sekala bolehlaa...hehe

Fara said...

kakkk...rindu nye nak pg sini lg....;)

haLyZaQiut said...

Fara - heee..kalau pergi lg, jgn majuk2 lak tauu...hahhaa

Fara said...

wawawa....perangai tu dtg tanpa diundang...wahahahaha..

haLyZaQiut said...

Hhahhaa...perangai senggugut ea...hahhaha

Fara said...

x...yg ni spesell...die xtgk sengugut ke x...main dtg jek...kah3!!!

haLyZaQiut said...

Fara - amboihhh...tu spesen diva tu...hahha

Anonymous said...

Salam sis... bilik sis duduk ni superior garden @ deluxe garden yer?

haLyZaQiut said...

Anon - emm x ingt la pulak...rasa mcm deluxe garden kot....hehehe