Thursday, October 18, 2012

~ Sedikit Sedikit ~

.: SALAM :.

Hari Sabtu lepas (13/10/2012), pergi Muadzam Pahang, classmate ku kahwin....
Kalau nak tgk gmbr, boleh tgk kat sini...
Selamat Pengantin Baru Ijat dan Aisyah...

Hari Ahad, balik Johor....
Banyak giler bende dalam kepala otak aku ni yg nk kena settle...
Sampai kan aku rasa otak aku ni jadi mcm blank...
Penat badan jgn ckp laa...

Sampai Johor, aku amik AL 2 hari sampai selasa...
Rabu baru baru balik KJ...

Selagi x settle bende2 major, bende2 penting....serabut kepala aku...
Balik rmh...
Antara yg dapat aku buat :

1. Dapatkan borang akuan bujang dari Ketua Kampung...kena bawak wali, utk sign....Alhamdulillah settle...

2. Pergi settle kan hal kebenaran bernikah di Pejabat Qadi Batu Pahat....nasib interviewer dia baik...tanya sikit2 je...antara soalan dia, suruh mengucap berserta makna, bacaan2 dalam sembahyang, doa ketika nk bersama.....pastu dia byk tanya pasal family aku, bakal aku....dh mcm soalan personal pulak... :D
tp mmg sempoi laa.....bayar RM17, dan kita akan diberi 1 buku borang yg harus diberi pada Tok Qadi kita....ok, dh bg dah pada Imam Besar Masjid Yong Peng...Alhamdulillah settle...

3. Tempah set bilik tidur, dan dah dpt dah.....Alhamdulillah settle....

4. Settlekan goodies utk org rewang.....beli door gift sikit2....dia org dapat goodies bag yg lain sikit....yela, dah rewang berhari2, kenalah menghargai pengorbanan dan penat lelah mereka....Alhamdulillah settle....

5. Pergi Butik, Pesona Andaman Mar, bayar duit baki, dan amik ukuran badan....bincang mana yg patut...ibu x berkenan pulak warna yg aku pilih haritu...so tgkla maybe akan tukar kaler.....Alhamdulillah settle sikit2....

6. Siapkan hantaran dulang, lelaki dan perempuan.....aku punya 11...En Zoro punya 9....lenguh habis pinggang2 aku...nasib aku ada ibu yg sangat baik..ibu lah byk tolong semua kerja aku......terima kasih ibu....syg ibu sgt2.....Alhamdulillah settle sikit2....

Semua benda harus dilakukan perlahan2......sikit demi sikit....semua goodies bag aku, ibu, papa, dan adik aku yg wat...aku balik2 je semua dh siap.....how lucky i am......
Terima kasih sgt2 family aku.....tanpa dia org, x mungkin aku boleh settle kan semua sendiri....

Papa lah yg jadi driver aku, bawak aku pergi Pejabat Qadi, pergi butik, pergi beli katil, pergi beli door gift, even pergi cucuk duit pun papa hantar....such a small girl aku ni....x sangka nk kawin dah.... :')
I love them much!!

Ok, lagi 16 hari......counting the days.....

*Rumah aku x ubah seperti kapal pecah dilanda garuda skrg.....penuh ngan kotak, barang, nak lalu pun terpaksa senggol2an.... :D

.: DAA ~~~ :.

4 comments:

Saya Disini said...

selamat pengntin baru liza

Eiffel Kawaii said...

wah..lagi 2mggu je lagi...bersabau ye lija :D

Rina Hamid said...

kenduri sebelah asben date bila? hehehe..kalo p belah asben je leh?

haLyZaQiut said...

Saya Disini - eh k.tini ni..kemain x sabar lg dia ea... :D

Eiffel - errkk....nebes mak jemah bila kome ckp cmtuu....

Rina - ok rina...dtg yg belah husband lah ea...kat dewan seberang jaya, 10 Nov...dtg tauuuu... :D