Tuesday, June 5, 2012

~ Jenis Tudung Nikah ~

.: SALAM :.


4 M 4 W to go...
Nampak mcm lama, tp sbnrnya kalau pejam celik pejam celik, haa....!!
Barang dalam dulang, langsung x beli lg....
Pangg!!!


Ok, hari ni nak cerita pasal Tudung Nikah...
Aku ni kaki berangan....
Bila nmpk org cantik pakai tudung nikah cmtu, aku nk camtu...
Bila nmpk org cantik pakai tudung nikah cmni, aku nk camni....
Last2, blur.... T.T


Muka aku ni plak bulat, aku pun pening pikir nk style tudung yg cmne...
Aku ingat malas nk pakai tudung yg ada owning tu sebab rasa time sanding nnt mesti pakai tudung cmtuu...
So ingat nikah nk style lain laa...
Yang wat pening kepala, sebab baju nikah aku sndirian berhad punya, bukan butik punya...
Kalau butik, senang la aku rembat je tudung mana yg aku suka....hoho


Tapi gmbr2 kat bawah ni antara jenis2 style tudung nikah yg aku minat...Gmbr ni semua aku google tauu!!! Jom layan...






Credit to Google.



Kesimpulannya aku plan mcm nk pakai tudung Syria time nikah.....x taula sesuai ke x ngan feature muka aku.....arghhh, lantakla sesuai ke idok.....yg penting, tudung xde owning..... :D

Kalau asyik sama je pesyen tudung dari nikah, sanding, bertandang, nnt mcm xde variety lak...kehkeh..amboi byk bunyik lak aku ni.....last2 kang, aku rasa aku sewa je la tudung kat butik tu nnt....senang cerita......teruk betul perangai aku ni....sume nk mudah je....

Kalau korang, korang suka style cmne....??



*Baju nikah pon x gi amik lagi, ada hati nk fikir pasal tudung plak.....huuuu.....


.: DAA ~~~ :.



9 comments:

l@dylily said...

suke yang 1st skali ^^ simple n sweet

rasanyer liza seswai yang tuh ^^

haLyZaQiut said...

Ladylily - yg gmbr 1st paling kiri atas tu ke kikin...??tulaa...tudung style cmtu la kita nak...yg lembik melekap tuu....hehhe...comel gak kan...

Saya Disini said...

klu xpakai tudung pom cantik.pakai purdah

CINTA UNTUK KITA said...

ala kak.. muka bulat pakai je tudung syria yg mnmbahkan bulat muka kita tu.. then pkai keronsang gantung panjang mcm ala2 indi kat dahi tu.. cntik kak.. msti tak nmpak sgt bntuk muka yg bulat tu..

sy just cdg je.. hehe tgok2 pngntin byk gk pkai cm gitu..huhu :)

gud lak kak!

haLyZaQiut said...

Saya Disini - haa...?? kalau pakai purdah, mestila kena pakai tudung...pelik pakai purdah tp x pakai tudung tuu...

Cinta Untuk Kita - haaa...tu antara tudung yg ada dlm kepala otak ni laa...tula, kalau nk cover kebulatan muka tu, kena pakai kerongsang atas dahi tu kan...baru x nmpk sgt...nyway, tq for the suggestion.... :D

Afasz said...

suka yg gambar ke2 kaler pink....nk cmtu gak....tp risau la nampak bulatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

haLyZaQiut said...

Afasz - ooo cantik kan....maybe sbb bride tu pon lawa giler....org dh lawa, pakai apa pon lawa....k.faz sohla butik wat cmtuu....lawa3....ok kot, x bulat lah..

fatin amalina said...

saya pun tak suke tudung yang ada awaning nie hah..

saya setia selendang setia.. hihihi

sila hubungi kak ipar saya untuk design tudung nikah anda..
nak sewa boleh..
nak beli pun boleh..
mana2 la..hehehe

*sempat lagi i promote..cewah..

haLyZaQiut said...

Fatin - wowww, leh sewa ke ftn...?? xpe, akk try tanya butik akk dulu, kalau dia xde, akk tanya ftn ok....hehhee...