Wednesday, February 29, 2012

~ Slow2 ~

.: SALAM :.


Aku seorang yang suka sgt wat keje last minit....
Suka wat keje rushing2, pastu kelam kabut, habis semua barang tertinggal...
Suka wat keje bila dh due baru terhegeh2, pastu berterabur habis kerja....
Suka menangguh2, suka melengah2, suka nak nanti2, kesimpulannya mmg buruk perangai betul...
Dahla pemalas, sume bende nk mudah......
@____@


Tapi bila nk berumahtangga ni, aku mula sedar yg aku mmg menempah nahas kalau semua bende aku nk wat last minit....
Aku mmg cari penyakit kalau sume bende aku nk terhegeh2 last minit.....
Mmg boleh pengsan x bangun nnt pada hari langsung...


So aku dengan jayanya telah memperoleh kesedaran sivik yang aku kena start dari awal, slow2....
Slow and steady....
Katakunci aku skrg ialah 'SLOW2'.... :D
Supaya semua bende tersusun...
Supaya semua bende x kelam kabut....
Supaya x serabut kepalaotak aku....
Yang paling penting, supaya aku x menyusahkan org lain......
Paham halyza??? T.T


Seperti contoh, dah seperti, contoh pulak.....
Kursus kawin aku dh amik tahun lepas....(hebak x?) ( -__-!)
Photographer aku dh booked (tp belum bayar deposit...errkkk)
(Nanti aku share aku amik ngan sape ok...)
Kad aku dah booked....(haa ni dh bayar deposit...lol)
Makanan, papa dah booked tukang masak....tp x pakai catering, sebab Taman aku ada org rewang sndiri....cuma team di dapur sahaja yg ditempah....
Apa lagi ea.....hmm...


Eh tu je ke yg dh wat......aku ingat byk dh aku dh wat..... :P
So kiranya yg belum :
Andam + Pelamin
Khemah
PA System / Kugiran
Baju pengapit
Badge
Paper beg
Door gift
Tag
Segala bunga2 yg diperlukan (bunga telur, bunga manggar, mandi bunga)
Guest's List
Guest's Book (tgkla, kalau rajin)
HIV test
Borang nikah
Segala borang2 dan surat2 sokongan
Baju family (2 2 receptions)
Baju Nikah
Bas (ni paling pening)
Honeymoon


Apa lagi ea...
Wat masa ni, tu je dalam kepala otak aku skrg....
Lain2, x terfikir lagi.....


Emm xpe, yg lain ni boleh wat nanti2....
Panggg!!!!!


Ok, kena disegerakan.....


Photographer nk kena bayar deposit, aduhhh....agak2 bawah tilam ada duit lebih x....??? 


xpe2, slow2....


Tagline harini, slow2.............slow2......slow2.....




.: DAA ~~~ :.







16 comments:

Saya Disini said...

salah la list liza tu..sepatutnya hanymonn dok atas sekali

_@ZULHAIRY@_ said...

Honeymoon tugas saya.. Sy yg kena setelkan..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahhaa...xde nya ktini...bila dh byk bende ni, honeymoon tu kira kalau ada pon xpe, xda pon xpe...byk lg yg priority..... kih3...

Zulhairy - hehe...xpe, sesama la k....matta fair kan ada...lol

Saya Disini said...

haa..zull..liza kata klu xde pon xpe honeymun tu...ke zul nak jgak bg ada??????

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahahha...kemain k.tini...kalau ada kan lebih baguss...errkkk....... :D

Saya Disini said...

lah...gtu pulak..isk

Anonymous said...

romantikknyeee honeymoon!!!hakhak..
kak lija decorate la guest book sndrik, comei3..sebb ika lmbt lg, jd cadangkan dkt kak lija dululah..hewhew

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaha...oo salah ea... :D

Anon - hahaha...apa yg romantik tu ha ika....kemain lg... :D emm tula, angan2 mat jenin akk mmg nk wat...nth tercapai ke x angan2 tuu...kejap rajin, kejap malas...koh3...ika pon x lama lagi ni kan....saje je senyap2 ea.. :D

Cik FaRiZaM said...

slow-slow.....yeh....tgk mcm akak , relax je. :)

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - hehhee....nnt kfaz kalau dh dekat majlisnya, mesti berdegup2 gak sebab byk bende nk kena settle...xpe, tema kita, slow slow, slow slow.... :D

Zico said...

ni dh laju sgt..wa pn x wt pape ag..siap dh tmph kad..hehe..

haLyZaQiut said...

Zico - mstila....tula gunanya g Karnival Pengantin...time tula leh dpt harga runtuh.....free gift byk...

Zico said...

ko ade pamplet ape2 ke??hehe..aku ingt nk cri bju kt sini..sewa bju je..

haLyZaQiut said...

Pamphlet bykla...bersepah....tp untuk harga yg dioffer dalam pamphlet tu, ko kena booked time tu jugak...kena bayar deposit...kalau x, x dpt la harga yg dioffer murah tuu....

Zico said...

oo..tu mcm ka??

haLyZaQiut said...

Zico - yela, aku pon x tau...sampai sana baru tau...deposit yg aku tau RM50...x taula ada booth amik lebih...