Friday, February 10, 2012

~ Santai TTDI ~


.: SALAM :.

Ok, lama berehat....
Bz dengan kerja....
Bz dgn hidup....


Harini aku nak cerita pasal Restaurant Santai TTDI...
Kalau korang pernah baca previous post aku, aku pernah cerita yang aku makan kat Rasta TTDI....
Tapi malam tu sebenarnya ada 2 choice, Santai ataupun Rasta.....

Malam tadi baru berkesempatan nk g makan kat Santai ni.....dia area belakang KFC TTDI tu kalau x salah.....jom review apa yg aku makan.....




Aku amik Telur Bistik Ayam.....serius sedap...ayam cincang kat atas telur tu mcm makan kuah spagetti lak rasa dia.....ni kalau x salah harga dia dalam RM6/RM6.50....


Sotong goreng kunyit.....harga dia pun dalam RM6/RM6.50....sotong ni ok la, x masin sgt....n xde la sikit sgt....



Air tembikai dia sgt fresh....mmg terasa mcm mkan tembikai.....pastu dia jenis x blend halus...so pas minum leh kunyah2 tembikai.... :D



Suasana dalam Santai Restaurant ni.....org mmg ramai giler.....meja sume penuh.....cina pon ramai makan kat cni....



Suasana dia mcm makan kat rmh....tenang jer.....



Tomyam Ayam dia mmg sedap...pekat dan pedas......tp dia xdela pedas sgt mcm tomyam thai yg bersantan tuu....kira yang ni rasa dia pedas2 manja laa.....harga pun lebih kurang RM6++....



Apa bukti makanan dia sedap....?? buktinya, aku makan 2 pinggan kot malam td.....nmpk x nasi tambah sebelah aku tuu....?? walaupun pinggan aku byk lg nasi........ :P


Serius sedap.....mmg berbaloi laa....malam td kita org makan harga dalam RM27....okla kan.....

Tapi service dia mcm slow sikit....mungkin gak sebab customer malam td mmg ramai...tp bak kata En Zoro, kedai ni mmg sntiasa penuh....

Emm selain daripada Seafood, kedai ni ada gak goreng2, ABC, mcm2 lah lagi.....korang gugel je Santai TTDI, msti keluar info....



Alhamdulillah, ada rezeki utk kami........korang leh cuba makan kat cni.... (^______^)


.: DAA ~~~ :.



11 comments:

Cik FaRiZaM said...

ala nk sotong yg masin.hehe~ nyum nyum ..sedap nye...

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - emmm kfaz tryla makan kat cni...x jauh pon dgn KJ...sebelah je.... hehhee

Saya Disini said...

gmbo yg mula2 tu gmbo ape?sedp tngk tomyam zul..bukan sedap tngk zul ye

haLyZaQiut said...

Tu telur bistik ktini...telur dadar, atas dia ada ayam cincang....sedap sgt... :D

Saya Disini said...

ooo ye ke..xpenah mkn g

katahatiku said...

aah..sdp mkn kt sni..salu je pnuh kan..artis pn de yg ske dtg sni..my aunty yg ckp..:).nice place..cume x ske klo mkn de cina..nnt bsg 1 restoran..peh!

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hee...xpe, pasni leh try k...wat sndiri pon boleh... :D

Katahatiku - hahaha...betul gak...ramai cina kat cni dia makan group2..so mmg bising sikit laa...tula, mmg ramai....nnt nk try makanan goreng2 dia lak..ok ke x... :D

Cik FaRiZaM said...

kat murni pon bising, abe din tak brapa gemar kat murni sbb bising, nk borak2 pon susah, hehe.tp mknn dia sedap

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - kat murni tu bising dan meriah...hahahha....x pernah nya xde org....sape yg suka suasana romantis x sesuai sgt g murni tu...keh3....

Saya Disini said...

din kan mmg romantik..2yg dia xnak gangguan..

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaha... i loooiikkeee...hanya jauhari mengenal manikam.... :P