Tuesday, February 21, 2012

~ Nasi Arab Sek 20 Shah Alam ~


.: SALAM :.

Hobi saya makan.
Makan makan makan.
Tgk balik blog saya dh mcm blog jalan2 cari makan lak.

Hobi saya hang out dgn kawan2.
Hobi saya hang out dgn family.
Tapi bila kat cni, kawan2 la yg selalu saya paksa kuar. :D
Dan dia org pun selalu paksa saya kuar dan makan. 

Haritu, saya, mimah, kak caca, wani pekena Nasi Arab Sek 20 Shah Alam.
Saya x pernah makan nasi arab.
Kira ni 1st time la nk try.
Mimah yg suggest tempat ni.




Kedai ni sebelah kedai Perabot apa nth....tp mmg area shoplot yg baru naik tu...kalau dari Batu 3, roundabout 1st tu, amik kul 12 ok syg2 semua....



Selalu aku dgr nasi Mendhi ni.....mula2 aku ingat nasi mandi... :D



Kami 4 org amik Mendhi Daging Ayam ni....



Mimah & Wani



Saya & K.caca



Kami makan lewat, org pon xde.....





Ni sayur dia, mcm acar timun, dan dia punya sambal.....sambal tu rasa pedas dan tawar sikit....





Yg dalam mangkuk tu sup kambing agaknya.......tp pekat la...



Lihat kawan2 nasi Mendhi dia, mcm nk mandikan org....





Nasi dia mmg byk giloss...ni kat atas ni utk 2 org makan....giler ke apa nk habiskan byk cmni..... :D



Senduk2, pewot dh lapar...



Bakal pengantin ni makan sikit lak....



Tapi aku curious sebab ayam dia kecik lak....nasi terlebih byk, ayam sikit....sepinggan ayam kat atas ni  share utk 2 org makan....haa...percaya x...



Bg aku, nasi dia lebih kurg mcm nasi myk je sbnrnya......yg aku pasti, mak aku nye nasi myk lagi sedap dari yg ni.... :P




Emmm nnt nk try nasi arab Cyber lak laa....org kata sana yg terbaik....


.: DAA ~~~ :.




10 comments:

Saya Disini said...

nasi dpn liza tu nasi tambah ke nasi liza mkn..bnyk eh,.,setambun

haLyZaQiut said...

Saya Disini - bukan nasi tambah...nasi tu share 2 org...byk kan....giler betul...

Saya Disini said...

ooo gtu..aah..bnyknye..sedpnye tngk

haLyZaQiut said...

Saya Disini - haah..byk, mmg x habis...tapau laa... :D

♥M.I.Z.A♥ said...

nasi arab cyber tu saba' ke? kalau saba' sedap3..ayam die besar..quarter kot plg kecik yg ade..

haLyZaQiut said...

Miza - haah, saba' la miza...tula...klyza x pernah makan lagi ctu...nnt kena cuba gak ni...hehhee

Anonymous said...

muka kak lija mmg ade iras zul cikit3..;p

haLyZaQiut said...

Anon - errkk.....ingat iras ngan pak arab td sebab dh makan nasi arab....hahahhaha.... :D

Cik FaRiZaM said...

entry ni mcm iklan tudung pulak,cantik tudung tudung yg korang pakai...sapa sponsor tudung tu.hehehehe~

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - hehhee....ni iklan tudung jalan tar...kena beli 1 kodi baru murah...keh3...