Monday, February 27, 2012

~ Aku Jadi Kartun bersama Kartunis Binjai ~


.: SALAM :.

Ini pengalaman pertama dalam hidup aku...
Aku menjadi watak kartun...
Masa aku gi SACC semalam, ada booth kartunis Geng Lukih....
So, apa lagi....nk tgk gak muka aku kalau dikartunkan jadi cmne....
Ada ramai sgt kartunis....
katanya dari majalah Ujang...



Ni antara sample yg dia org wat....cun kan..... :D


Geng Lukih...


Yang pakai cap tu mmg super senior aku, ex UiTM Arau....hahha....



Aku sanggup queue dekat sejam sebab nk kartunis Binjai ni lukis utk aku.... :D


Ni antara sample yg dia org wat.....comel sgt....


Ni couple sebelum aku.....dah nak siap dah, touch up sikit..... :D
Kartunis Binjai ni sangat la peramah dan kelakar.....fun habis...


Ada 4 org kartunis....sorg lagi dok kat belakang tu, menghadap ke sana....


Ok, meh start melukis...... :D


Khusyuk giler masing2.....aku respect betul kat dia org ni sebab lukis non stop...ramai kot org beratur....dahsat2...dari pagi sampai ke petang....


Ok, bentuk dah ada dah..... :D
Aku amik yg hitam putih je....RM 20...


Haa...nmpk x aku pegang apa tuu....?? lol


Muka masa lukis mcm nk telan org pon ada....Kartunis Binjai tu yg pakai cap ni...


Korang leh pilih, nk hitam putih ke, nk color ke..... color mahal sikit laa...pastu leh laminate kalau korg nak...tambah 3 rgt....

Bila dh siap, dan hasilnya ????

*
*
*
*
*
*
*
 *
*
*
*
*
*
*












Hasilnya mestilah rahsia..........kalau nk tgk, datang Johor November ni ok......... :D





Ni FB Kartunis Binjai....leh cari kat fb...siap ada phone num lg kat envelop.... :D




Tapi aku mmg x boleh benti gelak bila tgk lukisan tuu....sebb muka aku lain giler.....
Dah mcm heroin 'blues untuk aku' dah..kih3.... :D
And tema kartun ni mmg ke laut sungguh....
Maybe sebab dia x dgr apa yg aku ckp awal2 tuu....xpela, layankan jela...dah nama kartun, mmgla kelakar..... :D




Oklah, nk sambung wat keje...

.: DAA ~~~ :.

7 comments:

Saya Disini said...

laa....mana muka liza nye,

l@dylily said...

lyza cunngggggg nak tgk !!!! ^^

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahhaa...kan dah kata, rahsia....kalau nk tgk, Nov nnt...kih3...

Ladylily - hahaha....ok kikin, Nov nnt ok ekin kiyutt... :P

Cik FaRiZaM said...

tungguuuuuuuuuuuuu......huhu~ tunggu lg bbrp bulan....

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - hahhaa..lambat lg...dah basi dah gmbo nya...kih3..

Saya Disini said...

ala ..tunjuk kt kami 2 je..kt org lain xyah..kita tngk sorok2..tngk bwh meja

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hehhee...gmbr tu dah sorok dalam almari....klako sgt gmbrnya...