Thursday, October 27, 2011

~ Tinggal Kenangan ~


.: SALAM :.

Isnin (24/10/11 - 6.01 pm)

"Slm, Pak tam dlm keadaan kritikal kat hosp mersing,td jatuh dlm bilik air, semoga dia cepat sedar..............."


Selasa (25/10/11 - 2.30 am)

Ibu call sambil menangis2 bgtahu Pak Tam dah meninggal...




Serius aku mcm mamai2 masa tu, x percaya yg Pakcik aku dh meninggalkan kami semua sekelip mata....kita org mmg rapat.....sebab dia suka sgt bergurau ngan anak2 buah dia...anak sulong dia baya adik aku, baru 20 tahun....

Dia meninggal mengejut....aku diberitahu ada salur darah di otak dia yg pecah, n then tu sebab dia terjatuh dlm bilik air...maybe sebab dah pening2, so dia pengsan....then disebabkan itu, ada pendarahan dekat dia nye otak....lepas dia jatuh tu dia msh boleh ckp, pastu terus x sedar, sampailah dia meninggal dunia....dari hosp Mersing, malam tu jugak dia dikejarkan ke ICU hosp Johor Bahru....

Bende ni mmg sgt mengejutkan sebab Aruah Pak Tam mmg xde sakit apa2...dia sihat walafiat....cuma lately Makcik aku kata dia selalu mengadu pening kepala...

tula kan, bila ajal dah sampai...x kan lewat sesaat, x kan awal sesaat pun....

Sekarang tinggal la Mak Tam sekeluarga di Mersing....mereka ada 3 org anak, sulong 20 tahun, second 16 tahun, last 14 tahun....aku harap sgt mereka tabah dan kuat dlm menghadapi ujian Allah yg maha hebat ni....

Aku sedih sgt.....sebak....x sangka..... T.T

N because of that, aku cuti for 1 week..............T.T

Sama2lah kita berdoa agar roh Aruah Pakcik aku, Nasir ditempatkan di kalangan org yg soleh dan beriman....

Al-Fatihah.....




4 comments:

Cik FaRiZaM said...

takziah yer lyza....

Cik FaRiZaM said...

takziah yer lyza....

CICIPUNG said...

huhuhu.kite pn masih sedih lg.mcm di luar jangkaan je berita ni. :(

Al-Fatihah utk arwah pak tam.

haLyZaQiut said...

Cik Farizam - emm time kasih....T.T

Cicipung - tula pasal...sebab terlampau mengejut....yela, xdengar apa, tetiba dh meninggal kan...

tula, Allah lebih sygkan dia...xpela, berdoa jela agar Rohnya dicucuri Rahmat...AMIN...