Friday, August 12, 2011

~ 11 Ramadhan ~


.: SALAM :.

Semalam, aku heppy sgt.......sebab rupanya En Zoro dah plan nk celebrate bufday aku kat Chilis Bangsar Shopping Center.....

kita org sampai awal, dalam 6.15pm....so lama la melepak dalam tuu....aku first time kot makan kat Chilis ni....x urban kan aku....hik2.....

sebelum tu En Zoro dah pesan yg portion food kat cni mmg besar gedabak....skali bila sampai, ommaakkaiii kemain bsr...cmne nk makan ni....aku order OldTimer burger, En Zoro order Crispy Honey Chipotle Chicken Crispers...nk tergeliat lidah nk menyebutnya...bg aku yg hidup ala kadar ni, nk makan kdg2 kat Chilis ni bolehlaa...kalau slalu, mau rabak poket ngan wallet.....tgk harga aduh duh.....berdarah mata.....

oleh sebab makanan dia sgt bsr, mmg aku x mampu nk habiskan sorg...rasa nk tapau je bawak balik.....hhuu....tp berjaya akhirnya dgn bantuan dan sokongan moral penduduk setempat...cewahhh....





Pilih2 mana nk makan............


Side dish ada Chicken Mushroom Soup, Vanilla Ice Cream, dannnn.......................



Nak dipendekkan cerita pasal Brownies Sundae kat atas ni, dh nama surprise party kan, aku mmg terkejut beruk laa.....


Time tu makanan sume dh habis, so nk bayar.....skali bila En Zoro dh mintak bil, dia pon bg la bil.....En Zoro lak bg kad.....waiter tu pon amik kad....pastu waiter tu pulangkan kad, kata "15 minit sir".....pastu aku kata "Makk aii, lamanya 15 min....org nk terbe*ak niii....kenyang punya pasal"
Pastu seboleh2 si En Zoro ni menahan aku dari bgn ke toilet...kata "Kejapla....sabarla sikit....kejaplaa....Toilet x tau katne nth...."


Aku pon layankan jela perot aku yg tgh memulas2 ni.....tahan dulu....Sekali time tgh bual2 tu, tetiba aku nmpk dari jauh 1 group staff Chilis ni dtg dgn bawak kek, nyanyi kuat giler "Heppy bufday to u....heppy bufday to u......bla bla bla......" ommaakkaiii, apsal dia org nyanyi kuat giler ni....malu kot....semua customer lain dalam tu tgk aku, pastu tepuk tgn......(rasa mcm artis lak).....aku dh wat muka senyum plastik dah sebab terkejut......hoohohoho.....pastu staff dia 4 5 org tuu, letak kek yg ada 1 lilin atas meja aku....sume org tepuk tgn......blushhingg3...... :P

En Zoro yg tersengih2 nakal pon kata "Tiup2 cepat....make a wish......" aku serius menggigil sejuk time tuu....sebab terkejut.....hik2....jahat la En Zoro nie.....nasib xde heart attack......rupanya 15 mnit tu dia org soh tunggu utk kek, bukan utk bayar....ceiitt..... :D :D

nk tergelak pon ada....x sangka En Zoro boleh ada plan cmni....hahahha.....papehal pon time kasih byk2 syg......serius i love u to the fullest laa.......xoxo.... :D :D

Alhamdulillah, ada rezeki utk kami hari ini.............


Dari aku yg senyum2 kambing...........


.: DAA ~~~ :.

6 comments:

hEarTLeSs said...

hehehe somel

_@ZULHAIRY@_ said...

Huhuhu... Senyum kambing sbb xtahan nak terb**ak ke? Hahah.. Mucuk btol kambing sekor nieh...

Happy birthday syg!

Dr Org yg tgh bnyk keje..Errk..

haLyZaQiut said...

Heartless - somel??hahaha...nasb baik x somot.... :P

Zulhairy - oo bz ea...patutla reply msg lambat..(tetiba)...hik2...harini dh x nak terber*k dah....ok sikit pewot...hahahhaha...

_@ZULHAIRY@_ said...

Hahaha... Xcenonoh la aunty liza nieh... Kih3...

Cik FaRiZaM said...

takde topik lain ke korang ni ???asyik ckp pasal EAKKKKKKKKKK jer...hehehehehehhe..........romantikla zul....agak-agak abg din romentik cmni tak???

haLyZaQiut said...

Zulhairy - hehehe...senonoh la mucuk...elok kan budi pekerti i ni... :P

Cik Farizam - hahhaha...mcm x tau je kfaz topic kami di pagi hari...hhehhe....emm kita pon x sangkan zul romantik..(tetiba)..hahhaa...alah, abedeng tu confirm romantik gak....cuma belum masanya dia nk tunjuk bakat jer... :D