Monday, December 6, 2010

~ Ngangkung bukan ngangkang....~

.: SALAM :.

Ok, nk citer sikit apa aku wat sempena 2 hari cuti smlm......

Sabtu :

Bangun pagi kul 7, teman wani gi servis kete kat glenmarie, balik makan nasi lemak wani blnja kat mamak bukit jelutong....pastu balik rmh siap2 pakai cantik2 teman wani gi wedding opismate dia kat Puspanita Sri Hendon Putrajaya....majlis yg grand...x termampu jika nk dibandingkan ngan plan 'chocotop' ku.....hhu...pastu balik dari makan nasi minyak, terus gi Ikea...teman wani cari hadiah utk kawan dia....pastu jalan2, org ramai pack giler....x nmpk brg dh, nmpk org jer...aduh sakit kaki dah...baru pakai wedges, kalau pakai heels tercabut terus kaki aku.....balik dari Ikea, teman wani cari barang kat Giant lak......eh apsal aku mcm BF wani ni....skandal kah kami......malam tgk mari menari.........x_x

Ahad :

Tgahari kuar gi Plaza Shah Alam / Masalam.....bukan masalah ea....teman biah ngan wani......eh ada lagi wani.....hhuu..biah nk amik gmbr pasport, bukan gmbr poskod, wani nak bli p*d.....aku nk bli blah......errkk.......elianto ada sales.....gi usha2....beli sikit2....pastu gi makan nasi ayam pak mal yg sedap dan air kelapa yg org lain x boleh lawan........=p sakit giler pewot aku......aduuhh, nk jalan pon sakit...nk makan pon sakit.....cuba lah sesekali dia x sakit....x boleh agaknya....T.T

pastu balik, try tido....aduhh, x boleh....sakit pewot sgt2....tp lama2 terlelap jugak......sekejap je, x sampai setengah jam...dh terbangun balik........pastu petang en Z dtg.....ajak dia tgk ngangkung..org kata lawak...meh aku tgk lak....lawak x lawak.......






apa kaitan ngangkung ngan nasi lemak lak ni...........


ok, mula2 plan nk g jusco bkt tinggi......skali dah menghala ke sana,x jadi lak.....gi OU jela......pastu u-turn kat trafic light gi OU lak......en Z geram je....macam lalang aku ni.....pastu terus gi OU....sbnrnya mak en Z ada bekalkan nasi lemak....tp x byk lah...sje nk bg bakal menantu dia rasa masakan dia.....errkkk.......(bakal hantu adala)

so, masatu aku kenyang lg...aku ckp ngan dia nnt la aku makan...tp dh siap2 bawak pinggan plastik, sudu sume..nk makan secara ala2 picnic tepi tasik, mmg x boleh dhla....dah magrib, kang nasi lemak ke mana, sudu ke mana........pastu sampai ou, gi bli tiket....ok, nsb ada....kul 8.50pm...masa tu baru kul 7 lebih...apa lagi, aku pon memandang en z dgn muka penuh bermakna......ok, lets go....kita org gi kat car park balik.....bukak segala tuperware yg ada....balun!!!!!! picnic dalam kete sempit2 pon jadila....nsb x gelap area tu...nmpk jugkla sambal mak dia yg sedap........hehe....tp yg x syioknyer kete park dekat ngan entrance, org asyik lalu lalang je...asal lalu pandang2....siap ada yg tego...yela, dtg shoping mall, tp makan bekal dalam kete, apa kes......tergelak2 kt org bila awal2 ada org dtg je, kt org sembunyikan pinggan kat bawah..hbs tumpah2 nasi dalam kete en z...koh3....lama2 arghh malas la....korg tgk jela kita org makan sedap2 dalam kete ni....pedulihapahaku.....time kasih makcik sbb bg rasa nasi lemak...sedap makcik masak...bertambah2 sy makan...(^_____^)

pastu dh makan kenyang2, gi cari barang sikit...........tgk muvi, balik........citer ngangkung...?? emm boleh tahan gk..lawak...tp watak saheizy sam mcm x best laa...ada part2 yg ngntuk gak.......(ke aku mmg tgh nk tido)

okla, esok cuti Awal Muharam.........selamat bercuti semua......dan selamat Tahun Baru.......=)

till then........

Dari aku yang peri*d pain sgt2...........

.: DAA ~~~ :.


5 comments:

kathy said...

1 - Dah lama aku tak baca dan tulis blog sejak aku tinggal kan opis.

2 - Wah,romentiknya makan siklemak dlm keta...jgn makan 'siklemak' yg lain udah la yerrr... GULP!

3 - Baik betul en Z, bawak makanan utk cik L..NAK JUGAKKKK!! hehe

eiffel said...

kehkehkeh...

kaber2...jgn xkaber...

samat taun baru

haLyZaQiut said...

Kathy - 1) Biasala, awk kan mak datin...mmg bz slalu...bz hntr org lagi...errkk.....

2) hahha...nasi lemak yg lain kat ctu x boleh...terlampau open...OMG... ;D

3) hehe...biasa saje..kita pon slalu la bawak makanan kat dia...roti ke, kerepek ke, coklat ke...leh dikira jugak la tu kan....=p

Eiffel - kaber tu awal2 je beb...lama2 nasi dh byk tumpah, sempoi...telan jela...hahaha...

_@ZULHAIRY@_ said...

Nasik lemak yg open?? Open dari ape?? Errkkk.. OWh katy pery... Nakal yerkkk.....

haLyZaQiut said...

Zulhairy - hehe...kety pery mmg nakai...slalu ke laut sikit...huk3...u pon slalu ke laut gak kan...errkk....