Monday, April 26, 2010

~ Weekend di Perlis..~


.: SALAM :.

ok, sje nk share apa xtvt aku selama 2 hari di perlis...(24&25 Apr) bersama budak boroi yg tersayang....hhu....

Sabtu.

Sampai kat Kangar kul 4.00am cmtuu...giler bas tu sejuk mcm nk bekukan aku je...dia ingat aku ayam sejuk beku apa....so, bila sejuk mahu x nk terkucil......adehh...ku tahan tahan jua di atas bas...dahla aku x bawak stokin...cejuk3....(+_+)

pas dia amik, kt org lepak kat KFC...1st time kot aku makan AM MEAL KFC nyer...tp lebih mahal dari MCD yg pastii....pastu, kt org lepak x tentu hala la kat ctu sambil memerhatikan budak2 UNIMAP (aku rasa) study subuh2 buta kat KFC tuu....(belom masuk subuh pon, dia org tu x tido ke apa)...study sorg2 ada, group pon ada...giler r...x pnh aku study kul 4lebih kat fast food restaurant...slalu study kat rmh je sbb ada bantal ngan slimut..senang, x paham je terus selamat atas katil...ehehe...apalah buruk benar perangai nth...patutla x dapat 4 flat...=D

pastu dh subuh tu, terus g smbyg kat masjid kangar....time ni zul telah di pow oleh org jalanan...haha...padan muka dia...nsb x diambil dgn wallet2 skali....errkk....

pastu sbb x tau nk g mana, kita org beli bahan2 makanan jap kat 7e (ala2 nk picnic), then terus menuju ke tasik melati...gelimat kan pagi2 gi tasik......kalau joging xpe gak....tp disebabkan aku checkin motel tu kul 8am, so x tau dh nk g mana utk habiskan masa menunggu kul 8...tasik pon tasik laahh...layankan jer....jalan2 exercise kat tasik melati sambil makan jajan....wawawa...jauh gak jalan.....penat lah lutut aku nii...dlu aku ngan dak2 rmh g tasik melati x sempat lama2 sebab ada rmh jiran kt org terbakar masa tuu...hhuu...so, kena balik cepat2....

pas g tasik, konon2 peluh macam pas lari 2km laa...aku pon checkin motel...not bad gakla...ada aircon, queenbed, tv, almari,toilet pon ok,comforter siap...pastu rehatla...pas bfast, terus gerak g aloq staq....star parade...jalan2 kat sana....makan kat food court...pastu petang gerak g pekan rabu...ohh berpusing2 cari parking kat pekan rabu tuu...ramainya org...panasnya lagi...dulu aku pernah g pekan rabu, sekali ahmad idham tgh shooting time tuu...ohh hensemnya beliau...dia dgn pelakon2 senario masa tuu....=D x beli byk sgt pon...ckit2 jer.....

pastu disebabkan panas yg terlampau, aku sakit kepala yg amat2 masa balik tuu....so, aku balik bilik, tido baik punya...ada la dapat dekat 2 jam gak tido...oohh syoknyer....tp bgun2 tu, mengong2 lagi kepala otk aku....badan pon tetiba terasa letih yg amat2....yela, seharian berjalan...@_@

pastu malam, kt org mngganas di kuala perlis....haha...bkn mengganas apa....mengganas terhadap makanan.....(aku suka perlis,mkn murah...yeahhh)....dh lama aku x makan seafood tepi pantai.....sgt rindu suasana ituu....kita org makan tomyam, ikan bakar, kailan msk ikan masin, sotong goreng tepung (zul order utk 4 org makan...gilak...makanla sampai lebam)...nsb x muntah sotong malam tuu...haha....pas lepak2 kejap kat tepi pantai...kita org pon balik laa...yela, x kan nk tido sna lak....

Ahad

Pagi, aku paksa dia masuk uitm gak...rndu giler nk masuk uitm....(walaupon uitm x rindu kat aku)...hhu...oren bukak 1 kedai je.....ni msti sbb student tgh exam....emm, ada la beberapa bangunan yg dlu belom siap, skrg dh siap...dlu xde, skrg tgh wat...acedemic height dh siap dah....berdiri megah di atas bukit....

dekat kul 11, kita org makan kat Anjung Keli kat Kangar....ni second time aku gi...1st time aku gi dgn SV fyp aku, doc sharifah...dia blnja anak2 buah dia makan kat ctu....lauk mmg byk x hengatt....rasa nk makan sume skali pon ada......aduhh sedapnya...ikan keli oh ikan keli....(time ni tersermpak lak ngn dak2 batch zul, tp kos lain + kawan sek men zul...wawawa...dan dan terasa keciknya perlis)..hhu...

pastu, tghari gerak g padang besar....tujuan...?? saje gedix bazir2 duit.....beli jaket arif, suar papa, brooch ibu...panas tol time ni...mengalir2 peluh....skali balik ingat nk g taman ular (sebab aku x pnh gi pon dlu) tp nsb x menyebelahi....hujan turun mencurah2 bumi..Alhamdulillah...sejuk ckit...balik bilik.....tgk tv, tido jap.....hahaha...

pastu, malam makan kat Mai Cafe......1st time kot aku dtg..x pnh pon aku tahu kewujudan kedai ni....dia basically western food laa...mam chicken chop, mushroom soup, banana split, strawberry pe nth...mcm yogurt...i hate yogurt, tp terorder lak....aiyaakk...kenyang2...sgt sesuai tido dalm bas nnt......

9.30pm, bas sudah dtg......mari pulang ke s.a....esk harus berkerja sperti biasa.....T.T

pagi td, sampai rmh kul 5.30am.....wahhh, letihnya...nsb x terlajak tido....hhuu...=p

BTW, terima kasih B sebab spending some good quality time with me.....sgt heppy....pasni u jgn makan nasi putih je tau...yela, byk sgt kuar duit...hemo3...nnt senang2, i pksa u bawak jalan2 lagi ya....heee...syg kamuu....trillion of thanks to u dear......:-* (jgn sedey tau i balik s.a...=p)

k la.... tu je nk update...

till then.....

dari aku yg mahu pulang.....

.: DAA ~~~ :.

9 comments:

fndrocka said...

aku nak dekat 10 kali pi maicafe..sebab kedai member aku.klo ada meeting pi sana.haha

Zulhairy said...

Hehe...Liza sgt teruja kat mai cafe sbb kawan2 dia ramai gila duk mai melawat...Hahah...

Xsedih la tapi cam xbeest lak u ttiba xda..Huhu..Xper la nti kita gie jalan2 lagi k syg mucuk...Love u...:-*

haLyZaQiut said...

Fndrocka - yeke...owner dia muda lagi ea..?? aku tgk dlm gmbr cam muda je..dia hang kat wall sebelah kaunter tuu...not bad gak kan makan kat ctu..kem salam la kat mmber ko tu ea...hahaha...ckp aku kagum ngan dia...=D

B Buchukk - tula pasal...dh mcm kena renjatan letrik dh time makan..haha..sian kat u..=p

x sedih...?? berani berkata begitu..heee...yelaa..nnt kita g pantai timur lak...klntn dh gi...tganu lom gi lagi...=D

syg kamu juga...=)

Zulhairy said...

Tganu ea?? Owrite set...Jom kita ramai2...Hahaha..Jalan2 malaysia...Jalan daaa...

haLyZaQiut said...

Zul - haha..dahla menabung sebulan rm10...ada hati kerja asyik nak jalan jer...kah3...=D

fndrocka said...

perniagaan keluarga.takdelah muda sangat kwn aku tu..adalah dlm 27tahun.hehe..macam best lah mkn kat situ.cuma agak tempat best harga pun mahal skit..menu memg byk piihan.

haLyZaQiut said...

Fndrocka - 27?? muda la tu beb...dah leh manage restaurant sndiri..impress...hee...haah, makan leh tahan laa...standardla..bayar lebih, kenala quality lebih...oh sedapnya banana split...^_*

Saya Disini said...

xde gmbo..sy xsuka

haLyZaQiut said...

Saya Disini - aah, apsal xde gmbo ni....pelik betui...