Wednesday, March 3, 2010

~ Perfect is Boring... ~


.: SALAM :.

'Perfect is Boring'.....cambest je quote ni laa....haritu aku balik rmh, aku tgk gmbr class adik aku , kos akaun kat UiTM Segamat...dia punya kira mcm tagline class dia 'perfect is boring'...bila aku fikir2 balik, aku rasa mcm aku suka lak ngan ayat tu....tp maybe in certain2 portion jela....aku rasa perfect is boring ni kalau aku amik dari sudut reality life, betul kot...yelah, kalau kehidupan kita ni nak sgt terlampau perfect, sempurna dari segala segi, kita akan jadi terlampau cerewet, kedekut, berkira, memilih, dan lain2 laa....kira setiap apa yg kita nk wat, kena fikir 100x pro n cons dia...x ke boring tuu...sebb kdg2 life ni simple jer...just go wit the flow...kira kita kena enjoy jugak laa...x sume bende kita wat tu baik utk kita....lepak ngan kawan2...kalau kita fikir dari sudut lain, mmg akn nampk mcm membazir waktu, duit ke apa...tp bila kita fikir dari sudut lain pulak, ia dapat merapatkan hub antara sahabat tuu...cuma jgn la terlalu kerap nk g melepak...klu jarang2, i think thats fine....yela, mmg lah skrg social network ni ada byk....bersepah2...tp x sama kalau kita leh spend masa together, duduk berborak, update diri masing2....so, jgn la mengharapkan life kita ni harus sempurna sgt....mesti straight jer, xde belok2...asyik berjaya jer, x pernah rasa gagal......tu yg boring tuu...asyik gelak je...x pnh menangis....x best jugak camtuu....

tp aku rasa kalau dari segi mcm self performance ke, kualiti kerja ke, perfect is good...perfect is better....sbb org akan menilai kita dgn cara how we interprete and market ourself...so, mstilah kita nk wat yg terbaik untuk tnjukkan skill n ability kita.....kan kan.....


mcm in relationship lak, even kita dh jumpa soul mate ke, perfect mate ke, dah kawin ke....tetap akan ada gaduh2 kecil...sedangkan lidah lagi tergigit.....inikan pula suami isteri....lagikan pula yg belum berkahwin...hahaha....(eh suka nya)....

so, kalau gaduh ke apa......jgn la asyik rasa we failed to build up a perfect relationship....sbb nya, xde yg perfect kat dunia ni....kan ke kita compliment each other....tumbuh bersama....cewahhh....

so, tetiba aku rasa mcm nk paste 2 corus lagu ni...x taula ada kena mengena ke x.....aku rasa mcm ada...tp x taula...ni dalam konteks hubungan la yer....^_^

****************************

Aku Manusia Lemah
Selalu Terjatuh
Berbeda Aku Dari Mu

Kau Berdiri Teguh
Aku Serba Tiada
Aku Kekurangan
Dan Bila Kau Tiba
Aku Hilang
Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung
Sebuah Cinta Sempurna
Darimuu..........

***************************

Emm kalau kita fkir cmni, payah gak....
Sebabnya, kalau kita dh sayang....

****************************

I cant live
If living is without you
I can’t live
I can’t give anymore
Can’t live
If living is without you can’t give,
I can’t give anymore

*********************************

Dah jadi cmni pulak.......emm....so aku rasa sama2 lah kita try utk memahami dan menerima sesiapa je yg hadir dalam hidup kita seadanya mereka.....unless kalau dh x boleh handle sgt, bolehla berundur kot......kot......?? (aku pon x pasti...terpulang la masing2)...
sekian.....
-perfect is nonsense-

p/s : B, minta maaf ya....sy sgt degil kan.....slalu x mo dgr kata....T_T

oklah......tu je nk share......

Dari aku yg dh pening2 lalat......

.: DAA ~~~ :.

7 comments:

l@dylily said...

mm kene tmbah lagi bait2 lirik lagu becoz u love me..


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me

bla bla bla..

haha
ade kaitan x?

Zulhairy said...

Umm..Xper yg lepas kita lepaskan k syg... Kan B syg you?? Xmo da mcm tue k...Take good care of urself k sweetheart...Syg you.. :-*

hEarTLeSs said...

errkkkk alhamdulillah...kenyang hahaha

Katijah said...

uhh!!
liza yang 'MATANG'..!!
ibuku yang kata, bukan anaknya yang kata.. heheeeeee ;)

haLyZaQiut said...

Ladylily - hee..tmbh lirik lagu tu ea...boleh3...tp yg kita paste tu lirik lagu can't live without you - mariah carey...
*kin, sbnrnya slalu nyanyi lagu tu kat cik abe ea...ha..kantoi...=p

Zulhairy - emm..orite..look forward..leave the past...syg kamu jgk laa...kamu pun harus jaga diri..hee...:-*

Naziha - awk pas makan bfast ke lunch ni?? ke dinner..?? hehehe...

Kathy - aiit kathy rania...kemain lagi ea...tnggu la awk...kt g new york skin care...hahaha...tetiba kan...=D

fndrocka said...

bosan itu boring

haLyZaQiut said...

Fndrocka - hmm...terer2...10 markah utk ko...=)