Monday, January 18, 2010

~ Al-Fatihah... ~


.: SALAM :.

sampai sekarang aku still lagi x leh caya.....betul ke...betul ke...

malam td, dalam kul 12 lebih aku dah baring2 dan hampir tertido dah...tiba2 aku dapat msg dari kawan baik aku dari sek rendah sampai skrg, zai....
msg dia "Salam,kwan2 tlg doakan ayah sy yg baru sj meninggal dunia."
pendek tapi cukup mengejutkan....
aku mmg tersentap giler berderau darah sume sbb aku mmg kenal sgt2 dgn zai n family..yelah, kt org kawan dari kecik...ayah aku pon kenal sgt ngan ayah dia...rmh pon dekat2 je...tetiba mcm jadi blur x tau nk watpe....terus call mmber aku lagi sorg, gjot...kami ber-3 mmg very close friends...tp gjot x angkat phone...aku terus lak call direct to zai...
aku call dia angkat....tp aku x sempat ckp sepatah pon....aku dh dgr dia nangis2...."aku dah xde ayah...aku dh xde ayah"...antara jelas x jelas tp aku pasti mmg tu suara dia...pastu line terus putus......mmg aku x sempat kata pape....
ya Allah terkejutnya aku....aku nk tnya bila? knp? ishh...mcm2 la dlm kepala otak aku....ni skrg ni, aku msg dia tnya dh kebumikan ke belum...tp zai lom reply lg....aku rasa dia off hp...xpe, aku faham....ish seriesly rasa sebak gilerr...aku tido pon malam td mcm x tido...nth apa2 aku termimpi....pastu, dpt dgr suara zai kejap, aku terus call gjot balik....dapat kalini...aku tnya dia, dia de dpt msg zai x...ada...pastu kami pon borak2 kejap sbb x tau nape ayah dia meninggal...sakit ke...Innalillah...aku call papa, papa pon x tau..tp papa kata nnt esk papa try g rmh zai...msti baru lagi..so, sume org x tau...n aku terus bgtau rakan2 sek rendah aku yg lain...harap mereka dapat sedekahkan Al- Fatihah utk aruah Pak Cik Zaine...

mmg sgt terkejut....aku harap sgt zai dan family kuat dan tabah dalam menghadapi satu antara ujian Allah kepada hamba2nya....Allah lebih menyayangi dia....zai, sabar byk2 k....(T_T)

mudah2an roh aruah Pak Cik Zaine akan dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg soleh....Al-Fatihah.....

aku masih berfikir sampai skrg.....ksian kat zai..dhla anak sulong...adik sume blaja lagi...sgt sedey....='(

6 comments:

hEarTLeSs said...

Innalillah...smoge rohnya diberkati Allah SWT dan ditempatkan dikalangan org2 beriman...smoge kwn liza, zai tabah dlm mengharungi cabaran dan dugaan mendatang dgn tenang dan sabar...bsr tggjwb sbg anak sulung...

haLyZaQiut said...

Heartless - emm...tula pasal..bsr tnggungjawap dia skrg..mudah2an dia dan keluarga kuat dan cekal menghadapi ujian ini...

♥M.I.Z.A♥ said...

Al-fatihah...~
semoga roh beliau dtempatkn dkalngan org2 yg beriman.

Amin.

haLyZaQiut said...

Miza - AMIN juga...

fndrocka said...

bantu lah mana ygmampu..kita ni semua saudara mara

haLyZaQiut said...

Fndrocka - betul...bantulah seikhlas hati...