Tuesday, December 8, 2009

~ Luvly Month ~

.: SALAM :.


huyaa hoyee....sy sukaa...sy sukaa....bulan 12 ni mmg terrbaik laa...hhuu...


kenapakah aku ni??
xde....sbb dis month sepanjang 4 minggu berturut2 kerja hanya 4days/week...hoyeahh!!!
tp aku 5 minggu la...sbb last week pon, mmg aku gedix kerja 4 hari juga...hhu....boleh lepak lama2 ckit kat rmh...tido2....errkk....(sah kuat tido)


weekend lepas, aktiviti aku adalah berjalan2 cari pasal...xde...xde...berjalan2 meneman rakan...mimah slaku osmet aku ada kenduri kawin kawan dia kat ipoh...ipoh mali...ipoh ipoh mali....maka, aku dgn semngat setia kawan nya pergilah menemaninya ke sana....so, kami g 3 org...aku, mim, dan en zul bkn nama sbnr..hhu...g tgahri balik malam...uihh lotih juga....nsb baik kami ada drebar yg x bertauliah....sampai kene hon ngan en polis...nsb la en polis x berhenti dan menyaman kami atas kesalahan memandu sperti org mabuk....(-_-!)


kat ipoh hujan lebat gilerr....pas hntr mimah kat rmh mmber dia, kami konon mcm bgus terus g ke bndr...dhla hujan lebat, bawak pon x tau mana hala tuju....tp at last kami dpt gak sampai ke ipoh parade...heh...cmne nth leh smpai....terer r u B....=p


pastu, mimah ni dlu membesar kat ipoh...baru2 ni je family dia pindah ke tampin...so, byk lagi barang dia kat rumah ipoh ni....alang2 dah sampai cni, mimah pon mahu mengambil barang2 dia yg masih ditinggalkan di rmh lama....kami dgn semangatnya g la ke rumah dia yg beralamat di ..........(terpksa dirahsiakan)...


skali leh x kunci yg ayah mimah bg tu salah....wawawa...agak lucu di situ....nmpk gayanya, terbatal la hasrat mimah mahu mengambil iron board etc (ceh, guna etc)...


maka kami pon apa lagi...membuang2 masa dgn mngambil gmbr sana sini situ....msti bekas jiran2 mimah kata "apa gilo budak2 ni...bnti kat depan rmh org, men amik2 gmbr, pastu blah..."...haha...peduli apa kami.....=D


yah3....go go power puff gurlz....

mereka mahu tergelak ketika melakukan adegan romantisss...$$$



windu kat rmh mimah...dlu time aku praktikal aku stay kat cni sbb praktikal kat ipoh...oohh ipohh...im back...!!

beraksi seperti kanak2 riang....uihh, mim sorg je 'baik' kat blkg tu....hhu....



ini drebar kami yg suka membawa kereta sesuka hati dia....(gaya nak gah...=p)


lepas menjalankan aktiviti beraksi di depan camera, kami g jalan2 cari limau tambun / limau bali...ngan g kilang kerepek keropok...xdela bli byk brg...pulus pon takde byk...hhu..


ok, pas balik dari ipoh....terus melantak pastamania kat Jusco Klang....vrroomm....sampai la larut malam, hingga keletihan sume org...(-_-)


kaki sudah lenguh, badan sudah letih.....pe lagi....mari2 kita tido...Zzzzz
ok, skrg x leh tido....waktu berkerja blom tamat....eheh....


itu shja cerita yg mahu disampaikan........


till then...


dari aku yg makan roti sedap....


.: DAA ~~~ :.




10 comments:

Zulhairy said...

Hahaha..Gugur misai pakcik polis itu melihat gaya gue mendrive kete dgn gampangnya..Hahaha..Trimas JLH dan GPS ku yg sgt la "laju" memberi panduan selok dan belok yg berpatutan......Mana xmabok kalu da GPS yg sgt "reliable" sebegituh.. (( t_T ))

haLyZaQiut said...

hehehe...sgt "reliable" tu mcm len mcm jer...tula..nntila g upgrade GPS tu..x pon, leh tambah external GPS..(ada ke)
JLH byk jalan nmpk gayanya sejak 2 menjak ni..letih dia..haha..

Adik Mie said...

wah... so sweeet sanggup bawak kekasih ke mana-mana

haLyZaQiut said...

Mie - bis, kalau aku nk ajak ko, ko senantiasa sibuk...aku ajakla org yg x sibuk..haha...

Zulhairy said...

Haha..Tue la mie tgk liza cakap pe..Dia nak ajak ang tapi ang xmo..Sian dia ternanti2..Wawawa..Last haku gak yg terpergi..:-P Luang2kan lah masa utk lyza nie..Majok nti..HEhe...

haLyZaQiut said...

Zulhairy - wahh, paham pon isi hatiku ini...hemo3..
*sjk bila kamu suka jadi nasi tambah ni ha..=D

Adik Mie said...

huhuu.. nak buat macam mana... hidup di KL nie banyak sgt event... hehehe

haLyZaQiut said...

yelaa...mmg byk beno event ko tuu..mengalahkan menteri lak aii..hhu..

Saya Disini said...

nape mimah tngk zul, zul tngk mimah?nak gaduh ke?

haLyZaQiut said...

Saya Disini - saje je tu berlakon...klako la tgk gmbr ni balik...rasa nk gelak guling2... hahahhaha