Wednesday, December 16, 2009

~ Aku Menang $$$$ ~



.: SALAM :.


occaayy, kejadian yg baru berlaku semalam....

(setelah di ringkaskan)




'Private number calling.......'

haLyZa : hello, yer....

PN (private num) : hello...cik, sy call dari C*lc*m Center...boleh sy bercakap dengan pemilik num ini?

(dengan sleng yg obviously org 'seberang')

haLyZa : Oo yeke...ok, sy bercakap...tp kenapa ya...

PN : Emm...begini ya cik, pihak C*lc*m ada mengadakan peraduan dan num cik telah terpilih utk memenangi hadiah kami berjumlah 7 ribu...


haLyZa : ooh yeke...(tidak teruja)....ok, jadi kenapa....


PN : Emm...boleh cik bagi num account Maybank cik tak utk kami transfer kan hadiah itu..

haLyZa : oohh maaf..saya tidak ada account Maybank...

PN : Ye ke? kalau begitu, cik harus mendapatkan num account Maybank tidak kiralah dari rakan2 atau pon family cik, dan harus beri kepada kami...

haLyZa : emm camnila, sy tgh sibuk...nanti2 jela u call balik ya...

PN : Bila tu cik boleh dapatkan num account tu?? boleh x beri saya exact time di mana sy boleh call balik utk dapatkan acc num tuu..?

haLyZa : Emm...sy x tau...nanti2 laa..sy tgh bz ni...tgh kerja...x leh ckp lama2...

PN : Takde cik, kami harus dapatkan juga utk beri cik hadiah.

haLyZa : Ok, sy faham. Tapi mana boleh sy sesuka hati bg acc num sy or sesiapa saja ke awk camtu je..(nada agak keras)

PN : Cik jangan bimbang. Kami hanya mahu transfer wang ini. Bukan atas sebab apa2 pon. Cik jangan salah faham.

haLyZa : Emm...ok, camne sy boleh pastikan yg u mmg call dari C*lc*m Center?

PN : Laa...kami mmg dari C*lc*m Center. Jangan lah ragu2...

haLyZa : Orite...so, apa num phone sy...?

PN : Emm...ok, adakah cik owner kepada num ni 01*-7857***?

haLyZa : iyer saya owner nya..ok, apa nama saya...?

PN : emm...emm...cik, bila boleh bg acc num tuu? (terang lagi bersuluh nk mnipu)

haLyZa : Ok, sy tolak hadiah itu...!!!

PN : tapi cik....

haLyZa : U kata la ape pon, sy tetap tolak hadiah itu..

PN : tuttt.......tutt....tutt....(talian dimatikan serta merta tanpa berkata apa2)

************************************

Kesimpulan :

Jika mereka mmg dari syarikat telekomunikasi, cnfim la dia ada details pasal kita..Ini baru tnya sape nama aku, dah x reti jawap...heh...

Story bnde ni kat member, member kata ada member kita org yg lain, dh terkena...Mmg caller tu org 'seberang' n nmpk gayanya penipuan ni berpusat di sana...habis duit dalam bank islam dia...time tu, caller tu nak acc num bank islam...nsb la x hilang beribu2...ada berapa ratus je dalam bank dia..tp kejap je dh licin....mmg sgt terer dan licik....

Makanya, BERHATI2 lah semua....JGN MUDAH PERCAYA....
mmg skali dgr je, mmg teruja...wahh, aku menang kah?? tapinya......fikirlah sndiri....

ok, tu je kisah tauladan utk kali ni...apsal lately asyik bg kisah panduan hidup nth...

till then.....

dari aku yang makan kacang.......

.: DAA ~~~ :.



9 comments:

Zulhairy said...

Hebat2...

haLyZaQiut said...

ape yg hebatnya...hebat tol org tu nk mnipu...hhu...

hEarTLeSs said...

fuh bahaya tol kalo yg tol2 tgh excited tu dah xpk ape dah trus bg jek kn

l@dylily said...

kite pon penah dapat paggilan hangit dari org c**c*m tu.. cakap BM baku pastu slanga org 'SANA'..
kite mls nk layan terus letak je.. agak rude la tapii ade aku kesah?.. hahhaa

haLyZaQiut said...

Heartless - tulaa..kalau x pikir panjang..mmg teruja kot..leh terus wat downpayment kete..hehe..

Ladylily - oo awk pon pernah kena ke..tula..bgus gak tindakan awk tu..kene ajar skit org penipu cmni..bgus3...=D

fndrocka said...

kau ni bukan calang2 perempuan dia nak perkotak-katikkan...ckp kat telefon berani lah dia.cub berdepan..silap2 kena lipat

haLyZaQiut said...

Fndrocka - hahha...sape yg kena lipat..??silap2 aku yg terlipat..haha..dia org blom tau sape aku..samseng kampung dusun tau...=D

Saya Disini said...

semua post liza kompem fndrocka komen

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hhaa...k.tini teruja dgn fnd ke apa ni...