Tuesday, November 3, 2009

~ Antara Mimpi dalam Mimpi.. ~


.: SALAM :.

lately mcm xde idea la nk tulis apa.....
mcm nk tulis tp malas......mcm malas tp nk tulis...

tp aku nk ckp sikit pasal mimpi....
mimpi mainan tido....betul ke...?
hanya mainan dan xde kaitan langsung dgn daily life kita....
is it true?

aku jnis yg kerap gak mimpi...
klu letih sgt, x sempatla nk mmpi...tido mati jela terus....
ada org jenis yg jarang sgt mmpi......
tp once dia mmpi, mmpi tu kemungkinan akan jadi kenyataan (ini cerita benar)..
sahabat aku, mak dia begitu....

kira can conclude kan mimpi tu sometimes boleh jadi petunjuk dalam hidup kita....
tp tu sape yg ada keistimewaan cmtu laa....

ada gak yg slalu kaitkan mimpi dgn apa yg bakal terjadi...
mcm mimpi kene patuk ular, means ada org nk masuk minang...
mimpi gigi tercabut, ada org nk meninggal....
tp aku x taula kesahihannya....

tp yg tiba2 aku cuak ni sbb malam td...
aku mimpi beberapa batang gigi terkopak...bukan tercabut...
n aku rasa mcm betul sgt situasi nya (kira langsung x rsa itu mimpi)..

masa aku bangun pagi td, aku asyik teringat je kat mmpi tuu....
cuak pulak....
ishhh....apela yg aku fikir ni nth....

kdg2 mmpi ni pon blh mempengaruhi mood hari seseorang tu....
yela, kalau mmpi hantu...mesti bangun tu terkejut je....takut....
klu mmpi sedih, bgn je tido tetiba dah basah pipi...
padahal nangis masa tido, bangun pun rupanya mmg nangis gak...kira mimpi dan realiti nangis skali laa...

kdg2 mmpi kene kejar ke apa....bangun berpeluh2....
kdg2 lak rasa mmpi yg kita alami tu mcm betul je....
mcm x tau langsung sbnrnya tgh mmpi....(aku byk kali gak mcmni...bangun2 je....ya Allah, nasib la mimpi)
kdg2 lak mimpi dalam mimpi.....hhu...mcm2 la pasal mmpi....

apela yg aku meraban ni nth....
ishh, tp aku asyik teringat je mmpi aku tu la.....
aku harapla xde apa yg akan berlaku dan moga2 itu hanyalah MAINAN tido.....
xde kaitan pon dgn aku.....
AMIN.....

k la....byk lagi bnde aku kena wat.......

till then.......

dari aku yang pening2 lalat.......

.: DAA ~~~ :.

9 comments:

Riko said...

terkopak gigi??
mungkin ko akan jmpe hantu gigi..
hak3..
berhati2 la ble blk lewat mlm..

haLyZaQiut said...

Riko - en riko ni mngarut je laa..x baik ckp cmtu tauu...(hantu gigi pon sy x tau)...wawawwa...

Zulhairy said...

Bentok gigi terbang kowt...

haLyZaQiut said...

Zulhairy - ishh...ngarut jer...tahyul tuu...

Riko said...

hantu gigi tu mcm ronaldinho..
seram......
x pn mnc En Zulhairy katekan..
bentuk gigi terbang..
by the way..i'm not en..
i'm cik k..
thanks and regards..

haLyZaQiut said...

Riko - Ronaldinho..??hhu, x baik mngutuk beliau...

En Riko, sy memanggil en ni encik kerana sy tahu en ni seorang lelaki..dan bukan seorang perempuan...maka lebih manis jika sy mnggunakan encik...kalau x nak, sy boleh panggil pakcik je..haha..

Regards...

fndrocka said...

gigi terkopak?

tanda-tanda dah tua

Zulhairy said...

*
* * *
* * *
* * *
*

Hahaha..Saya mnyetujui kenyataan diatas....

haLyZaQiut said...

fndrocka - bukanla...mungkin sbb byk makan gula2...hee...

zulhairy - amboi3..siap kuar twinkle2 litle star nmpk...(-_-)