Thursday, November 5, 2009

~ Lari dalam Tidur?? ~


.: SALAM :.


lately aku bangun tido je kan....msti terasa kesengalan / ketihan / kelenguhan / kepenatan / kesakitan / ketidakselesaan kat setiap sendi2 urat saraf aku ni tau....
org lain bangun tido segar bugar....yg aku bgn tido, mcm pas lari sprint 100m...
tp seriesly x tipu...esp dia serang kat bahagian leher / tengkuk ni laa...yg bahagian lain pon, rasa mcm lenguh2 jer....


adduhh....sakit tauu....dh la kerja asyik dok ngadap pc je....makin la mnjadi2 sakit tengkuk aku.....
tp dlu xdela aku bgn tido rasa mcm ni....
nth nape baru2 ni slalu rasa sakit2.....


salah apa ea....

salah tempat tidur kah...?
bis, dlu aku tido katne......sama je tilam bantal slimut dari dlu sampai skrg......

salah posisi tidor kah...?
manade aku tido gaya pelik2 lak......

salah x cuci kaki kah......?
cuci je, sblm tido pon sempat je gayut....eh bukan...sempat je baca doa sume.....

salah baju tidor kah?
rasa xde kene mngena pulak....

aiihh, pening aku memikirkannya......
cmne la nk dptkan balik nikmat tido aku yg sgt aku rindui.....zzzz.......





*******************


kat ofis pulak, lama2 aku rasa boleh jadi cmni ha......




paling tidak pon cmni la.....



yela...kat ofis pon x taula nape slalu sakit2 blkg........
myb sbb effect dari bangun tido letih, kat opis pun, dah tentu2 la mmg letih......
maka, bertambah2 la letihnya.....berkuasa berkali ganda....


adduhaaii.......x ckup ke susu dutch lady yg aku minum hari2 tuu...hhuu....
nk kena minum susu apa lagi nth....


xpelaa....biar aku cri dlu jalan penyelesaian atau punca2 masalah aku nii.....


till then....


dari aku yang makan kacang......


p/s : kepada sesiapa yg ada idea tentang apakah punca kesengalan sendi aku ni, boleh diusulkan utk aku renung2kan.......tq...=)


.: DAA ~~~ :.


10 comments:

Zulhairy said...

Umm cuba la bt pe i cakap smalam....

.:Fathiha Zainal:. said...

Zul cakap buat ape kak??

Umm.. Akak.. Minum la susu anlene.. Ngeee.. =p

fndrocka said...

satu lagi tanda2 kau dah tua..tua sebeum usia..byk entri kau ttg tua sebelum usia..agaknya aku tak sesuai baca ni.aku kna bc blog keremajaan

haLyZaQiut said...

Zulhairy - errkk....yela2,insya Allah kalau ada masa...hee..nnt i g tasik s.a je ea...cuci2 mata..wawawa...=)

Fathiha - zul soh g berjalan2mngambil udara segar...jgn asyik amik udara kat shoping complex je...(-_-!)

anlene ea...dia de perisa coklat x..?hha..

Fndrocka - yela2...ko g la baca blog2 yg berjiwa muda sana...yg x sakit2 badan...yg x kopak gigi..hhu
*aku rasa aku berkungfu dlm tido laa...

Riko said...

kt opis ko letih wt pe??
bertukang ke???
aku tgk ko chatting je..
hak2..
mngikut kajian, org yg letih slps bgn tdo disbb kn kurng nye vitamin E 16..
ko kne cri makanan yg de vitamin tu..
bru la x rase sengal2 diseluruh badan..

haLyZaQiut said...

Riko - En riko ciko diko, kalau sy berchating, xdela letih..suka kot..hhuu...nk chating ngan sape lahai...

Vitamin E16...? nape mcm tipu je...Vitamin E aku tau la...hhee..


"Good sources of Vitamin E are vegetable oils, nuts and nut oils seeds, egg yolk, margarine, Parmesan, Cheddar, chickpeas, soya beans, wheat germ, oatmeal, avocados, olives, carrots, parsnips, red peppers, green leafy vegetables, sweet potatoes, tomatoes, sweet corn, watercress."

♥M.I.Z.A♥ said...

sahh akak berkungfu..
or akk tido position slh neh..
xpon cramp sbb pnt sgt kn..tido lelap gle smp xubh2 position..mcm tu tiido, mcm tuu bgn..hikhik...

=P

haLyZaQiut said...

Miza - emm, tulaa...tp akk rasa sbb bantal ni..malam td akk tukar bantal kecik, ni pagi bgn dh ok dah...dah x sakit...shukaa...=D

Riko said...

cess..
salah kn bantal lk..
padahal diri sndiri yg salah..
ish2..

haLyZaQiut said...

Riko - yelaa...mmg salah diri sndiri...kerana tido berlebih2an..haha..