Monday, October 5, 2009

~ Weekend Seorang Perantau ~



.: SALAM :.


alrite, last 2 days weekend, i've got a great moment wit my frenz....

kami jalan2, makan2, gelak2, pening2, usha2, bazir2, dan sebagainya....

biasalah, perantau....kalau dekat rumah sndiri confim follow mak ayah g beraya lagi...tp sebab jauh, kena lah memeriahkan kehidupan dgn kawan2....(^_^)


hari sabtu (3 Oct), kami jalan2 g Summit USJ.....giler kental aku menahan nafsu tgk baju2 nan indah di first lady.....aduuhh, gugur iman.......santekknyaa baju...NASIB la dah lepas raya.....kalau blum raya confim2 aku x dapat menahan nafsu boros ku.....(-_-!)

tp jauh di sudut hati, aku tetap bernekad mahu merembat juga baju di situ....biarlah masa sahaja yang menentukan......=D


tapi, ketahanan iman ku roboh juga pabila aku terbeli baju dan wallet....aiihh......nak kena halyza ni....


kt org lepak2 makan kat Thai Food Stall.....leh tahan la....dah lapar, sume nya sedap....hhu




mimah, sejak bila kamu menjadi pemalu sebegini.....ke kamu main cak cak....=D


ya, nmpk itu Thai Food......lapar lak tetiba.....


aksi ala2 kucing merenung mangsa........=P



wit kikin wannabe......



aku makan n.grg Thai........tp nape rasa mcm n.goreng cina nth.......


ni pulut wit mango......sedap woooo.......


ni my hosmate gak, wani namanya......lihat itu mangkuk....bsr kan...?



ni cucur udang (tp aku mcm makan udang goreng tepung)....hhu...rangup dan enak skali...


pas makan2, shoping2, kt org terus gerak g Sunway Pyramid..... alah, mall yg ada singa tuu....(yeke singa)......jalan2, beli2, pastu kaki dah letih, jadi....... jomla kita balik........




waahh, inilah detik yg paling di'suka'i.............membuang masa di jalan raya.....apasal la teruk sgt jem nth.....1 jam lebih utk jarak yg lebih kurg 1 km jer......duuhh.....


sampai rmh berkejaran mandi utk ke open house kawan mimah kat bkt jelutong......makan pree!!! yahooo.......

b4 dat, meh kita snap 1 pic....heee........




dalam lif pun layan........


hari ahad pergi rmh makcik mimah di kelana jaya.......makan pree lagi....walaweh......terima kasih ya kepada tuan2 rmh semua.......smg rezeki melimpahi kamu semua.......=)


ok itu sahaja mahu dikongsi.......


p/s : B, semoga kamu melalui minggu ini dan seterusnya dgn tenang ya....no stress at all....=)


till then........




dari aku yg makan kuih siput....


.: DAA ~~~ :.




7 comments:

Katijah said...

makan..makan..makan!
bile korang nk wat open house?
aku nk dtg....

♥M.I.Z.A♥ said...

b...? c...? d...? hikhikih..(phm2<-- angguk2 kpla)..
waahh..ni kre mggu pemborosan sedunia ehh..
samela kita..huhu..

.:Fathiha Zainal:. said...

Wawawa.. Meriah! Meriah! =)
Akak!! Sy pn mengimpikan spasang baju di first lady!! Nk baju tu~~ Huhu..

l@dylily said...

KT. since ko dah tya *korang kan?

meh ak jawab..

hehe
ak de wat open house ari sabtu neh (10-10-091)

stat cm besa la kot kol 12.

hehe lai lai sume..

jemputtt~

haLyZaQiut said...

katijah - sy x wat open house la awk...x mampu...pergi open house mampu laa....=P

miza - haaa....ape yg terangguk2 tu...hhuu...wat2 paham jela ea...
samela kita??? aiihh, dasar wanita...=D

fathiha - woww, kamu pon sama ke..??tulaa...kenapala x pergi FIRST LADY tu b4 raya...klu x, leh gak beli sepasang 2...hhehe...xpe2, byk lagi masa...sabar2...

ladylily - hoho, wat jemputan di blog saya ya...Insya Allah kin...=)

Zulhairy said...

Haa beli la baju..Org sponsor 30 hinggit..Hahaha..X kang meracau plak malam2..Sian mimah yg tidur bersebelahan...KEh3...

haLyZaQiut said...

zulhairy - xpela meracau pun...mimah dah biasa...baru adventure skit tido tuu...hhuu