Friday, October 9, 2009

~ A GudFriend of Mine ~


.: SALAM :.

hii...harini aku nk citer pasal salah seorang kawan baik aku.....
my childhood fren...
aku kawan ngan dia since sek rendah...
masa sek rendah, rmh kami jauh even 1 taman...
then masuk sek men, kami berpindah ke taman yg sama n ditakdirkan rmh kami dekat sahaja berbanding dulu....


so, most of my time mmg dgn dia.....dialah kawan time aku susah dan senang.......time aku suka dan duka.....
kami kayuh basikal g sek agama sama2....g sek men sama2....
time basikal aku problem, dialah yg teman aku g betulkan....basikal aku tu mmg mengada2 ckit...kadang2 tayar pancit la, brek putus la, rantai longgar la, itula inila...
tp dia still setia ngan aku....


sume kami wat sama2....g kedai sama2...g bli hadiah sama2....g makan sama2....g potostat sama2.....mmg kalau org jumpa aku, kalau x dgn dia...cnfim org akn tanya "Gjot mana?"...
ya, thats her name...GJOT...but not state in IC...tu nickname je....nama dia Norzaliza Md Nor...gjot ni sgt aktif dalam sukan....bab lari serahkan pada yg pakar....besides, dia slalu jadi komander kawad kerana kelantangan suara dia tu....hhu....n she's good in study too....rajin sgt....x mcm aku yg pemalas ni....

aku ngan dia.....mcm belangkas.....we share every single thing....marah sape, merajuk ngan sape, geram ngan sape, suka sape, admirer sape (biasala, kegatalan melanda), sume laa.....kalau aku ada problem, dia org 1st akan tahu....same wit her.....n kt org ada group jugak.....slain dia, geng aku time tu Zai ngan Wawa.....kira ni yg paling rapat la...klu nk ikutkan ramai je pon budak lain yg rapat.....

aku suka kawan ngn dia sebab kepala otak kami sama, 2 2 otak x betul, ckp meraban2, perangai nth pape, gelak kalau bg 24 jam pon x cukup, easy going, dan senang la kawn ngan dia....nk tgk dia marah tu ssh laa...best sgt time tuu....

gjot, i really miss our moment....jalan kaki panas2 terik g sek...makan kopok leko, mkn abc, beli air asam...ngumpat2 org....huu...(halyza, stop crying)

n aku sgt sedey x terhingga bila aku kena masuk asrama time form 4....sbb masa tu gjot blom dpat offer mana2 lagi...so, gjot hari2 ckp "lyza, aku nk ko g....tp nnt sape nk temankan aku...." gjot wat surat tuk aku....wat kad....dia ubah lirik lagu Sampaikan Salam - Sudirman n dedicate specially for me.....oh what a sad moment....(awk ingat lagi x??)

n then, aku masuk gk boarding school....after a few weeks, awk lak masuk sek teknik....so sama2 berjauhan dengan family....start dari tu la...kita makin jarang jumpa...yela, msing2 sibuk...paling tidak pon, dpt jumpa time raya je...n kita x contact mcm slalu...kadang2 je...but sikit2 update pasal awk kita tau jugak kan....tp i believe kita masih rapat...cuma masa membataskan kita...u're one of my gud fren gjot....syg kamuu....
gjot study kat uia skrg...next year hbs...


sometimes bila kita terkenang balik zaman dlu2 rasa sedih pon ada, hepi pon ada...yela, sedih sebab tau beauty moment tu x kan berulang.....hepi sebb teringat balik kenangan ngan kawan2...

sebenarnya, aku membebel pasal kawan aku yg sorg ni sebab


today is her bufday.....(9/10/09)
hepy bufday....hepy bufday.......=)
my wish is semoga awk dipanjangkan umo, dimurahkan rezki, success in ur life, senyum2 slalu...
always pray for ur happiness....
May Allah bless u always...

This is my fwen.....sorry zaliza, kita crop dari blog awk....sbb kat opis xde gmbr kita ber-2...sape mahu lihat dia lebih jelas, leh g kat my FS....hhuu


semoga awk sihat2 sahaja ya....x mo sakit2 tau.....blaja rajin2.....hee....kawin kena bgtau kita 6 bulan awal....hhaa....

ok itu sahaja........

mahu balik jhr ptg ini....

dari aku yg dalam mood 'jiwa'

.: DAA ~~~ :.

2 comments:

chicken_floss said...

salam..walauwehhh terharu biru bc
luahan hati ko niyh..
ahaks...pling lawking..
surat salam akhir..
nyanyi kt taman ngn zai...hahahah
**gelak guling2 jap..!
mwakaka..;P

thanks my best buddy..:)

haLyZaQiut said...

heee...tulaa..klakar kan masa kanak2 muda remaja dulu...

welcome dear....
(^_^)