Monday, October 26, 2009

~ Bila si Bosan Menulis... ~



.: SALAM :.


ok, skrg aku sangat blurr dan bosan tahap impak maksima punya....tp aku ingin menulis...maka kepada sesiapa yg rsa2 nk baca dgn semangat nya apa yg aku nk tulis kali ni, sila abaikan saja post ini kerana aku yakin yg apa yang aku akan tulis mmg bakal mnjadi nth apa-apa........(-_-!)
tengok, ayat aku pon dh mnjadi tunggang langgang...x paham xpelaa...aku je paham...


aku pon x tau nk tulis apa.......cuti weekend hanya melepak di rumah....x wat pape...tgk tv je lebey...bli voucher domino's pizza...so smlm mkn pizza ittuu...g amik kat sek 9 s.alam...pastu org pizza tu kata muka kami mcm budak2 (sbb aku ckp kami dh kerja)...rupanya sebaya je aku ngan org pizza tu...hhuu....cuba kalau aku makeup mcm dia gak, msti dia kata muka aku lak yg matured (agaknya la)...


ha...smlm aku tgk citer hantu...indon mali...tajuknya "Menatang Maut"....mcm typical citer hantu gak yg boleh tahu kematian...lebey kurg sama kot dgn Final Destination...aku x pnh tgk F. Dest ni...mmber yg ckp citer tu sama.....copy cat kot...boleh la...seram gak...ada la beberapa scene yg menjerit2 manja...ke aku nth yg penakut lebih...member len x jerit pon...
(-_-!)


mmm, apa lagi ea....ha...de member aku citer...panas sikit citer ni...dia baru kenal ngan sorg mamat nii...kira mamat ni mcm nk usha2 dia laa..tp x pernah jumpa lagi...cmne nth kenal...kenen2 kot...pastu kan, one 'fine' day, mamat ni dengan RASA X BERSALAH nya, bgtau kat mmber aku...tambah tolak mcm nilaa...."awak, sy nk bgtau awk ni...sy mntak maaf sgt2 sebelum tu...smlm, sy kuar ngan sorg pompuan ni...awk jgn marah ea....."


ohh tu je ke...pastu member aku pon x kan la nk marah...bukan dh declaire pon kan...tp mamat tu tambah lagi..."tapi kan awk, sy dh terlanj** ngan dia la..." ha...anda terkejut??? aku lagila terkejut bila mmber tu citer...ni bukan terlanj** cinta hoccayy...ni lebey dari cinta...dan sah2 la mmber aku tu org paling terkejut skali di antara kalian...


pastu mmber aku pon dgn rasa mcm nk bg penampo sulung ni...ckpla kat mamat tu..."eh awk ingat bnde ni main2 ke..?? sy x kira, awk kena bertanggungjawap kat pompuan tu..."
pastu, mamat unta tu boleh kata cmni lak "hah? nk bertanggungjawap watpe...kami wat dgn kerelaan (WTH)...bkn sy pksa dia...LAGIPON, sy pakai kond**"...huh, korg paham2 jela ea...apa yg aku meluat nk taip tuu....(aku pon x taula mamat tu mmg buat betul2 ke, or dia saje je ke nk mnjatuhkan maruah dia kat kawan aku tu..tp perlu ke dia wat cmtu)


tp yg pastinya, from that moment, mmg member aku x layan langsung text/call dari mamat tu laa...geli laa...kalau aku pon...pastu, yg aku nk tergelak tuu...bila mamat tu mcm x rasa pape...mcm x tau bnde dia wat tu salah dan dosa...siap leh msg byk kali tnya kat mmber aku nape x reply msg dia...nape x itu, nape x ini....kira dia x tau nape mmber aku tu nak mnjauhkan diri dari dia...(aku pon x paham la...donia...doniaa...)


isshh...geram pulak aku ngn laki spesis cmtu laa...yg pompuan (ditiduri) tu pon sama mcm hampeh...aku tgk gak muka mamat ni...dhla muka nan ado..(ok, hensem itu subjktif...tp bg aku x termasuk langsung dlm kategori hnsem dia ni..) meluat lak aku...nsb la tu berlaku kat mmber aku...kalau kat aku agaknya, ada yg aku bg ceramah bebas 7 hari 7 malam...aku pon xdela baik sgt...tp agak2 la kan....nthlaa...x paham aku...


inilah agaknya realiti sebenar yg berlaku zaman skrg ni...dh x kira dh, sek rendah ke, sek men ke, dh kerja ke, kadang2 dia org tgk bnde ni mcm xde hape je...mcm bnde biasa je...mmm, tula..makin moden makin byk lak dugaan...(tetiba dtg mood utk mnulis..heee)


aku rasa pucuk pangkalnya dtg dari hati kita, datang dari diri kita....sekuat mana kita tahan menentang nafsu2 cmtuu...


aku nk ckp lebih2 pon, x pakar....nnt dikatakan memandai pula...so, aku stop dlu laa...
masing2 Allah beri akal fikiran...patut tahu beza kan yg mana baik, yg mana tidak, mana halal mana haram...tepok dada masing2 laa...mmg dosa pahala sndiri2 tanggung...tp ingat mengingatkan tu kan bagus...(^_^)
renung2 kanlah dan selamat beramal.....


nnt la, kalau ada citer2 lagi yg aku rasa nk share...aku tulis lagi ya...


till then...


dari aku yang dh hilang sikit ke'blur' an...


.: DAA ~~~ :.


8 comments:

Riko said...

lor..
ter je..
bukan sengaja..
x slh kn klu ter??

K.A.T.H.Y said...

Sengal gila babun lah orang2 sekarang ni..
Tu sume pengaruh setan la tuh..

[Ya Allah, jauh kan lah aku dan rakan2 ku dari sebarang kemungkaran dan kemaksiatan. Amin ]

haLyZaQiut said...

riko - alahai en riko ciko diko nii...kalau dh dengan 'kerelaan' tu, TER pejadahnya...ingat puasa apa, termakan x batal..(T_T)

kathy - AMIN....~~~ nth la katy oii...bila nafsu mnguasai diri...

FaRA a.k.a NaNa said...

bkn ke org mmg akn ckp TERlanjur even die sengaje pon.xde plak kite dgr org ckp lanjur je.:|
gile ek liza org2 cam ni..cam xde agama jek diorg ni.ish2..angin tol..

hEarTLeSs said...

uish gler ah!!! ps2 blh lak mcm xbersalah????? mtk2 la kte sume dijauhkan dr manusia mcm tu dah xknl hukum hakam agama...isk pd kte dah melampau sgt la tu smpai terlanjur cucuk wpon terlanjur pgg tgn pon dose gak huhu

haLyZaQiut said...

fara - ha...tau xpe...manade org ckp "aku lanjur ngan dia" kan..?
mesti ckp TER punya even dgn KERELAAN...nthla...mcm2 hal..

heartless - hahha, kelakar ayat awk terlanjur cucuk...tula, biasala manusia..yg dilarang tula lagi teruja nk di try nya...tnggu la kawin nnt..kan dh halal...=P

♥M.I.Z.A♥ said...

Astagfirullahalazim...~

mintak2 lah Allah ampun kn die..
ksi ksedaran cket....
aishh...!

haLyZaQiut said...

miza - aiihh, tulaa..jgn sampai nafsu mnguasai akal...akal la yg patut memandu nafsu...(eh btol ke ayat ni)