Wednesday, October 28, 2009

~ Aku Mahu ........ ~


.: SALAM :.

mmm, abis bulan 10 ni genap setahun dah aku berkerja....yela...x sangka lak....pejam celik pejam celik dah setahun....saving apsal nan ado jer....hahaa...aku ni apa laa...kena blajar utk berjimat lebih cikit kot....ok2....ckp pasal duit, mmg akan mmbuatkan otak kita mnjadi serabut lagi runsing...maka aku tidak mahu bercerita psal itu dlu.....nanti kalau ada mood, bru leh citer....

apa yg aku nk ceritakan kali ini ialah aku mahu BERCUTI.......uhhh....series sbnrnya kerja setahun tanpa MC dan baru mnggunakan anual leave sebanyak 6 hari mmg meletihkan....aku rasa laa...mungkin aku bukan jenis workaholic kot....kerja dan kerja dan kerja....i need some rest!! n have a break...have a kit kat....(ok, terlebih lak)


aku teringin sgt nak pergi bercuti..sekejap pon jadi laa....x de traffic jem...xde sesak mesak....xde kerja yg kena wat.....x payah berdepan karenah org....x pyh pikir pasal masalah ke, stress ke, pressure ke....boleh x bagi aku masa cmtu kejap.... x lama kejap pon jadilaa....dahla aku baru je tgk gmbr opismate aku (yg kene pindah meja) tu baru td ni.....seronok btol tgk gambo2 dia bercuti kat sarawak....uuhh, sngguh jeles....main2 tepi pantai.....amik gambar sana sini situ....(-_-!)
kan best kalau lah aku yg dpt wat cmtuu.....gilerr best kalau dapat lepak kat atas gunung / bukit ke....tepi pntai pon k gak....sbb kalau kita tgk keindahan alam ni, mesti rasa relief jer....its a gud teraphy sbnrnya.....slain dari wat massage kat spa....huu.....


mcm pantai PD ni....cntik kan...ni osmate aku, mimah yg snap...rupanya PD ada view yg lawa2 laa.....=D ohh indahnya.....


mm, kalau x dpt lepak tepi pntai pon...dapat hangout ngan kekawan lama pon cmbest jer.....makan2, gelak2, gossip2....=P seperti gambar di atas.....alngkah indahnya zaman blaja......(T_T)


x pon, utk lebih xtreme dari segi cost, g terus pulau2 dan menetap terus kat sana.....eh x laa...menetap beberapa hari laa....lagi best kalau dpt g ngn family / kawan2 / yg tersayang...hahaa....




rehat2 sambil pakai spec purple.....(ok, gmbr ini tiada motif..dhla spec ekin...hehe)






x pun, g mandi berenang2 kat air terjun.....sjuk wooo...gambr ni time kami g bukit air....kat mana...?? kat perlis indera kayangan....=D





kalau x nak sgt meninggalkan kota....boleh gak berfoya2 larut malam di mana2 tmpt menarik lagi tertarik....ni gmbo time kt org overnite kat putrajaya.....huhh....kita enjoy!!! (x tau nape mood ala2 model tampalan time ni)




ok kalau x nak ber over nite, sukakan hari siang, boleh juga mencuba utk membuat kerja gila sperti menaiki kapal di atas darat....(x taula kapal ke sampan)....ya, pasti sume org akan mmerhatikan anda....hemo3....=P



ok laa...ok laa....xde, aku seriesly sbnrnya nk merehatkan minda dan fizikal dgn melihat kehijauan alam...x kisahla air terjun ke pantai ke apa ke....asal rsa mind free dan relax....ya, relax...itulah perkataan yg kita cari....

mmm...itu perkara yg aku mahu.....tetapi skrg, byk lagi bnde yg aku mahu ke x mahu ke kena wat gak....hhuu....cam sedey lak ayat....

xpela.....stop dlu...
len kali sambung lain.....
till then.......
dari aku yang makan gula-gula......
.: DAA ~~~ :.

20 comments:

Riko said...

ah ko..
kje duk men ym..
sebuk nk cuti gk..
haha..
tp, klu ko nk cuti lame2..
ko kne ajar aku semua bnde dulu..
ade paham!!!..

.:Fathiha Zainal:. said...

Alalala.. Cian kak liza nk g bercuti.
Tp.. Klu dh dpt bcuti nnti, dun lupe2 tuk ajk sy yea.. =p

l@dylily said...

hik hik.. okeh g mana plak kali neh? jom!! haha~

jap tgk bajet dolu(T_T)..huhu~

haLyZaQiut said...

Riko - gilerr ko, aku ym pon ngan ko jer..muahahaha...yela, aku slalu nk ajar ko, ko tu yg malas..tgk movie je keje...=P

Fathiha - haha, cian kan...insya Allah...teha sponsor g pulau redang jommm...(^_^)

ladylili - haha, tula masalah utama nya...budget slalu lari maraton la...duuhh...(T_T)

.:Fathiha Zainal:. said...

Erk... Lalalalalala... ;p

Zulhairy said...

ok gie melaka mari...=p

haLyZaQiut said...

fathiha - nape tuu...cam boleh jer...=P

zulhairy - haha, chanteekk laa...=D

hEarTLeSs said...

waaaahhhh liza menguplod gmbr zaman 'bujang' la akakakakaaaa kalo g bercuti nk ikot gak!!!

haLyZaQiut said...

heartless - biasalh, mstila upload gmbr time bergetah lagi..ekekeke...

ala, awk nnt nk g honeymunn...syok nyerr...=D

mEEmOST said...

mari bercuti...
hahahahaha
aku juga memerlukan rehat secukopnya..
dah lama xjadi bayi!!!
ahahhaa
bayi yg sihat perlu tidur yg cukop!!!!

Zulhairy said...

Umm honeymoon...Cam best je..Cik liza jommmm...Hahah

haLyZaQiut said...

meemost - haha, bayi kah?? emm...pasal tula kita soh tido ptg time weekend..awk x nak...nikmat tido ptg smakin hilang dari pandangan...so kene rebut kalau ada kesempatan...=D

zulhairy - bukan honeymun la, pre-honeymun...ahahha...jom3..

Katijah said...

Kalau nak bercuti napa tak cakap awal2...
aku duk cuti sebulan, takde sapa nak ajak pi bercuti..
nnt klu nak pi mandi laut, tunggu aku ye!!!!! :)

haLyZaQiut said...

katy - masalahnya, awk yg sdg bercuti...tp kami tidak...=P

amboi katy ritu g PD ngan sape ha...=D

fndrocka said...

kalau diteruskan begini...tahun 2020 barulah kau nak menikah

haLyZaQiut said...

fndrocka - itupon kalau lah umor aku pjg...(-_-!)

fndrocka said...

insyaAllah...orang rendah selalunya umur pnjang..at least sempat kahwin

haLyZaQiut said...

fndrocka - haha, yeke...insya Allah umo aku pjg la kalau cmtu..hhhuu...

Saya Disini said...

musykil jgak tngk liza pakai bju pink yg atas sekali tu..mcam xcukup mkn pon ada

haLyZaQiut said...

Saya Disini - hahaha...itu zaman kegemilangan berat ringan....pakai suar sume longgar je...skrg tidak lg.... lol