Thursday, September 17, 2009

~ My Feveret Cookies ~



.: SALAM :.


"menghitung hari...detik demi detik.....masa ku nanti apakan ada...."
eh silap lagu lak...
ok, lagi 2 hari je tinggal kita nak puasa. pastu kita akan masuk bulan syawal sekaligus meraikan hari lebaran yang mulia. bila sebut pasal RAYA je, apa yg korg terfikir dlu?? kalau aku ada mcm2 yg berlegar kat kepala, cthnya sperti pagi raya, of coz g kubur aruah abg aku, n then sembahyang raya, adat kunjung mngunjung, baju baru, langsir baru, kasut baru, dan segala2nyala kalau boleh nk kelihatan baru. selain tu gak makanan..


sebut pasal makanan, 4 sure la korg akan kata makanan2 common raya mcm ketupat, rendang, sayur lodeh, sambal kacang, nasi myk, lontong, lemang, n mcm2 lagila. kalau sebut kuih raya pulak, meh aku nk ckp antara peberet2 kuih raya yg aku suka makan kalau raya. msti ada yg sama n ada yg x sama ngan korg kan.. sje nak paste kat cni. korang jgn terliur lak bulan2 puasa ni..(^_^)

x yah la beri nama ya..kenal kan kuih/biskut kat malaysia ni...hhu


















sumber : internet

wahh, nampak cam sodap lak aii... x sabar nak raya...hhu....
esk balik....yeayyy!!!!!!!
harapla keadaan jalan raya masih terkawal dan dikawal...
harini kerja agak byk.....nape nth....patutnya nk cuti makin skit la kan....(teori mana aku pakai ni)
so, nk kena smbung wat keje dlu....
esk aku post entry special sempena hari raya (special la sgt)....
kepada mereka yg sudah pulang ke kampung atau akan pulang ke kampung, berhati2 lah walau di mana jua anda berada......

till then.....

dari aku yang x sabar nk makan kuih raya....=p

.: DAA ~~~ :.





5 comments:

hEarTLeSs said...

waaaaa kuih raye!!!!! plg ske mama carey bleh?? muahahahaaa

haLyZaQiut said...

hhaa...boleh ziha...boleh..
jom mai rmh...

hEarTLeSs said...

liza jom round johor raye neh!!!

lightofgentleness said...

amboi..ltak pic kuih raye lak..
ry mai la umh kite ye..:)

haLyZaQiut said...

heartless - yaahh, round2 the world..hhu..

lightofgentleness - hehe, sje amik mood raya...insya Allah lin...jomla mai jhr...=)