Monday, July 13, 2009

~ Im Impressed ~

.: SALAM :.

ya Allah sejuknya lahai kat dlm nii...
aku rasa dh mcam jadi daging sejuk beku pon ada nii....
nak taip pon mnggigil2 dh mcm org kena parkinson lak....(hyperbola sje)

tp damn seriesly im very cold rite now...

tp bukan la mcm lirik si kety pery tu...
"ure hot then ure cold..."
"ure yes then ure no...."
"ure in then ure out..."
"ure up then ure down"

ni kira masuk opis je mmg dah cold....xde hot2 nya....

di ketika ini, aku sedang mengisi masa lunch ku dengan bersembang bersama sahabat ku yg ingin menamatkan zaman bujangnya dengan mengikat tali pertunangn bersama org tersayang...

*bukan x g mamam sbb diet ya tp sbb berpuasa...
ALHAMDULILLAH...baik gak rupanya...*

mm, berbalik kepada sahabat ku ini, im really heppy for u.....
congratez dear....

dia bakal mengikat tali pertunangan dgn org tersayang yg telah diselami hati budinya hampir 10 tahun...

hampir 10 tahun.....
sy ulangi hampir 10 tahun........

so, dlm umo 23 tahun ni, korang kira la sndiri berapa lama dh dia org bersama n sejak bila...

ooohh, what a lovely and strong relationship both of u have made....

im very impressed laa...

isshh....series ni....very impressed....

sbbnya, bukan senang nk mengekalkan hub selama itu....dari sek ke matrix....dari matrix ke u...dari u ke tempat kerja...

oohh, what a loyal person u are.....

aku pon nk jd macam dia laa...hahaha....
(believe it or not, believe it!!)
yakin boleh rakan muda....

mm tulaa....kepada sesiapa yg in relationship tu....
sila jaga hub anda sebaik mungkin....

give ur commitment to the highest level....
blend ur love,trust,care,patience,miss into one...

aku pnh dgr sape nth ckp kat aku...
"jgn anda membenci pasangan anda hanya kerana 10% keburukannya...
lihatlah pula di sebalik 10% keburukan mereka yg anda benci itu, anda sebenarnya tidak sedar akan 90% kebaikannya...."

means mcm ni la kot...
"jangan terlalu cepat menghukum dan berfikiran ke arah negative tentang our partner...kalau dia mmg ada keburukan, try to talk with him/her and give him/her a chance to improve"


yela.....nobodys perfect rite....so, kenapa kita nk mendambakan patner kita terlalu hebat sedangkan diri sndiri pon nth pape....
(aku ni menasihati diri sndiri ke ape nii....)

mmm, so kalau mmg dah xde solution yg boleh go on, barulah korg boleh think further lagi....
sampai bila korg blh bersabar dan bertahan dgn pasangan dan perhubungan korg tuu....

kira mcm dia tu curang ke, kaki pukul ke (ingat wrestling ape wat cmtu),kaki tipu ke, kaki minum ke,kaki makan xpe tau....heheh....

ha, kalau dh sampai tahap cmtu mmg patutla korg bye bye je kat dia org ni...
mnyakitkan hati je pon...
*aku anti tol laki naik tgn kat pompuan ni....aiihh, kalau aku dapat laa....mmg siapla korg aku siap2kan....*

eh apsal aku rasa tetiba mcm berlebih2an lak post kali ni....

aku ni nk jd Dr LOVE ke ape....

aiihh, lari bidang seketika....

sbnrnya aku cuma nk ckp im very impressed with long lasting r/ship ni....
n also long distance....teett...haha

tabik spring....!!!

tu je pun...meraban2 ke lain lak....

k la....

congratez 2 my beloved fwen....

n all the best 2 u....

till then...

dari aku yang sedang teruja....

.: DAA ~~~ :.

14 comments:

K.A.T.H.Y said...

ko ngan ziha ape hal?
sorg cite sedih. sorg cite happy.
yang ko plak x ubah seperti madam zorra atau dr.love..
aku cdgkan ko publish 1 buku motivasi cinte la...hehhe :)

abg aku pun almost 10 tahun gak...
siap dpt tentangan hebat mak aku..
tp,last2 kawen gak..

M.O.S : its all about jodoh la.. not matter how long the rltnship will take.

hEarTLeSs said...

hahahaaaaa.....ermmm bese la tu ade cter sedeh ade cter hepi...cik KT kte sgt berkelapa santan arini heheheee

Katijah said...

ape tu klapa sntan?

haLyZaQiut said...

kathy - ya, sy rsa pon sperti mahu menerbitkan sebuah buku bertajuk "SUKA DUKA CINTA"..

ahahha...gelimat tol...

tula, de jodoh x ke mana kan...kalau bercinta semnggu pastu terus kawin pon xde masalh..cmne kita nk adapt ngan new status jer..

heartless - eh, apahal tetiba masuk santan ni...
nk wat rendang ke ape...

hEarTLeSs said...

bersopan santun la....kn nk perah santan kene lembut dan berhati2 hahaha kalo pkai blender tu laen cter la

haLyZaQiut said...

heartless - cik katy mmg sntiasa bersopan santun...

x pnh lagi dgr dia x bersopan...
ahahhaha...

FaRA a.k.a NaNa said...

beshnyee org tu dh nk tunang..:)

Katijah said...

korang dua kalau tak bahan aku kat sekali, mesti tak boleh....
santan kelapa ape ni?
santa klaus aku tau la...:p
dotttt!!

haLyZaQiut said...

nana - tunang mestila best...kawin lagi best...
agagagga...

katy - ziha kata awk sgt bersopan seperti org sedang memerah santan..
bukan memblend santan...
tp kita musykil gak mengapa dia kata awk sgt bersopan...

tang mana tu ziha...oopss..ehehe.

hEarTLeSs said...

bile die pkai jubah jek sopan eheheheeee

Anonymous said...

waktu duka...kitaa...menjalani bersama.....

lalalala...aku lupa lirikk...liza jiwang...

ape citer2 cinta nehh...ape citerr kawen2???

-remy-

Zulhairy said...

Bliau tgh kira2 nak kawin lah tue....:-P

haLyZaQiut said...

remy - lagu pe yg ko nyanyi tu remy?
apasal aku mcm x pnh tau...
alah, citer pasal org je pon..
bukan citer pasal aku...

zulhairy - tula, nmpk gayanya kna kira dgn kalkulator saintifik..
xleh kalkulator biasa...
(^_^)

hEarTLeSs said...

hehe remy nyanyi lagu jiwang die ar...mane de kuar kt mane2 kalo x cair t@3k tlinge ahahahahaaa