Wednesday, July 8, 2009

~ If TEARS can speak ............ ~



.: SALAM :.

harini aku x tau kenapa mood aku mmg sgt2 x stabil.....
nape aku ckp cmni....
sebab nya....

masa aku drive sorg2 td g keje....
kat federal hiway time tu...

kat hotfm dia perdengarkan kejap sedutan speech anak M.Jackson smpena hari pengkebumian ayah dia tu....
sure korg pon tau kan....

anak dia ckp sambil mnangis2......tersedu2...
yg paling aku x tahan bila anak dia kata
"I just want u to know that I LOVE U SO MUCH"
disusuli dengan tangisan....
mmg tearful words laa....

yg aku lak sebagai bukanla peminat fanatik M.J tu turut menangis beria2....
laju je air mata aku turun...
dhla jem...x tau la org sebelah nmpk ke x.....
aiihh...

pastu yg mmbuatkan keadaan makin worst, bila hotfm play song "You Are Not Alone" by M.J...

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

fuhh.....
makin laju air mata mngalir....
=((

sbnrnya aku pon x taula nape aku nangis + sedey + sebak giler vavi nya...
tp one thing im pretty sure, yg aku nangis bukanlah sebab teringat kat M.J tuu...

mungkin aku teringat kat org len kot.....
teeetttt........

nthlaa....bercelaru kepala otak aku time tuu....
ke nangis sbb masalah lain...
masalah pe nth....

pastu sampai opis, aku try calm down kan diri aku...
jgn smpai org nmpak lak aku pas nangis....
karang dia org ngat aku baru kena tampar ngan laki aku ke,payah lak nnt....

masuk opis, smbil msg2 aku x leh dah....
so aku call jap....

hah, amik ko.....
bila aku dgr suara dia jer......
empangan bakun yg ditahan2 x blh nk tertahan....
pecah terus....

aku cam pelik nape air mata aku nk berguguran mcm tu sekali......
tula bak kata tajuk entry aku kali ni....

"if tears can speak......"

cnfim aku dpt tau dgn jelas serta terperinci knapa dia nk kuar x bnti2....

nsb la dia tenangkan aku yg nth pape nii....thanks.....

sampai aku rasa sengal lak mata aku skrg...
nsb la x sembab teruk....

halyza sgt beremosi pada hari ini tanpa diketahui dgn jelas mengapa.....

atau adakah sbnrnya aku tahu tetapi cuba menafikan......

biarlah aku simpan sndiri......

kerana kadang2 x sume bnde kita leh kongsi....

privacy is still privacy....

and secret is always b a secret....

mmmm....... nthlaa.....

myb my tears want to speak without voice.....

so, it fall.....

im admit that i want u....

but go wit the flow....

let time make decision.....

aiihh, lapar lak bila sedey2 ni laa....

xpelaa....

halyza akan try recover as soon as posible....

k laa....

till then.....

dari aku yg merindui kamu....

.: DAA ~~~ :.

6 comments:

Katijah said...

Sebbek la de org nk dicall utk mencurahkan ayer mata..
(aku x de... huhu)
bak kata mat saleh..
a shoulder to cry on..
walopun jauh dimata, tapi rase ade kat bahu die yek?? hehe

rilex la babe~
biase la nangis..
nangis la pepuas..
aku pon salu gak..
malah hari-hari pun..
td dgr lagu mamat : utkmu ibu..
terus pecah empangan..

sbnrnye emo pasal lain... :P

hEarTLeSs said...

ai liza awak nape nih cdey2....mst ade sbb yg bosa ni kalo x, xdela awk nanges sakan huhu...

Katijah said...

dan..dan... abis je tulis comment ni.
si linda On ni pasang lagu tajuknye :
"biarkan aku menangis"..
retro betol la hai!!

haLyZaQiut said...

katijah - mm tula pasal...
xpe kathy, one fine day u'll find someone whom his shoulder is yours..
x dela rasa kat bahu dia...tu angau tuu...

tula, sometimes women want to look strong but they fail to pretend..
jgnla nangis hari2..
parah tuu...

LINDA ONN memahami betul...

heartless - nntila kita cari sebab musabab nya...
aiihh...
this is what we called as LIFE...

FaRA a.k.a NaNa said...

liza..samela kite..dh 2 ari ni.asyik nangis jek..buat ape je leh ternangis..isk..sedey2..

haLyZaQiut said...

fara aka nana - mmm,sabar nana...x mo nangis2 sgt ya...

sesekali boleh laa..
sbb at the end kita akan rasa relief ckit..

kalau slalu sgt, x elok...
nnt air dlm badan habis kering kontang...
(^_^)