Thursday, June 25, 2009

~ Sigh ~



.: SALAM :.

harini aku sje nk wat luahan perasaan yg aku kira skrg ni agak menyerabutkan dan mengharu birukan nafas dan hidup aku....

sebagai pekerja aku tau ini masalah biasa...

tp sometimes kdg2 x leh handle....

rasa mcm nk %^&(**() ...
**halyza sila jgn berpelakuan sebegini kerana anda brpuasa pada hari ini....**

ok, sebagai seorang yg berpuasa, sy akan lebih rasional dan tidak memarahi memba*i buta....

leh x semalam aku kena marah mcm HEAVEN dgn sorang ni....
aku nk citer sebab apa pon malas la sebab nnt korg tak paham gk...
tp yg penting sebab KERJA dan
bukan sebab AKU TAK WAT KERJA...
mmm,korg dh confuse kan....

tp yg aku heran lagi pelik nya, kalau betul2 la aku mmg sgt salah di mata dia, x boleh ke dia ckp baik2 ngan aku....
perlu ke bernada sebegitu....
huuhh, mungkin 1 kepuasan agaknya bg dia...
lantak kau laa....!!!!!

mmg la aku dh lali sgt kena marah dgn dia nii....
tp kdg2 geram aku tu x leh nak dihalang....

im admit that im just an ordinary person....
typical...
de hati de perasaan....
x kan org marah aku nak gelak2 kot....

adakah aku perlu RESIGN...??
aiihh....
xde pulak dlm list kepala otak aku nii....

sebb adakah kat tmpt keje baru aku tu aku xkan kena marah...?
mmm, x jugak...
mana tau lebih teruk...

tp tula...org kata x try x tau.....
tp...............
aku bukanla jenis suka tukar2 keje tanpa sebab nii...
japg kat cni aku lom master...
dh shift to a new place lak...
sometimes i can b very LOYAL....(sila ambil perhatian)
hhu

lagipun, aku bukan de masalah dgn opismate...
masalah aku dgn outsider....
perlu ke aku yg mengalah...?
dh mcam lagu seventeen dah....

"Em kalau x nak g (keje), u cuti jela...But then, org akan nampak u lemah. Cepat mengalah. Mesti u xnak kan? Maka banyak2 sabar n let the past be the past. Esok de lagi kan ***, x mo mesy2 k"

"***, kat mana pun u akan kena marah. nama pun makan gaji kan. x nak kena marah u wat bisness sndiri la..."

mmm, betul gak kata2 beliau tuu....(^_^)

sebenarnya cmni...

JOB satisfaction tu boleh dtg dari mcm2 sudut....
depends r....

de org KEJAR gaji BEST......
de org KEJAR kerja BEST....
de org KEJAR environment BEST....
de org KEJAR org....(tetiba lak aii)

bg aku lak aku KEJAR environment BEST.....
kita akn menjadi sgt produktif pabila org sekeliling kita best...
wat keje dlm keadaan tenang dan tidak tertekan...
yela, kalau x tau leh tanya....(kami budak baru belajar)..
xde masalah nk cooperate....
so, nk tinggal keje / resign pon cam syg je...

boleh ke kita kerja dalam suasana yg tegang (mcm de karen)...
ngn staff len gaduh, x ckp....
bermusuhan sesama sndiri...
ngumpat kat blkg...
bermuka2 / talam 14 muka...
tp gaji besar laa...

mmm, bg aku....aku lagi depress kot.....
itu yg aku rasa laa....
myb org len OK kot...

kerja mcm semata2 sebab nak dptkan gaji at the end of the month...
aiihh....
xde job satisfaction di ctu....
pening2....

sebabnya, aku pernah g exam SAP kat TPM bukit jalil dulu...
exam tu held kat 1 comp IT ni la...(x perlu disebutkan)

mmg masuk je opis tu macm masuk dlm library (kalah kot library)....
senyap sunyi gilerr....
semua org dok kat tmpat masing2 x berckp walau sepatah...
ngadap laptop masing2....
kalau pen jatuh tu pun leh dgr kuat la rasanya...
lagila nk bercakap.....

eeiii.......seram betul aku kalau dpt keje kat tmpt cmtuu...
ya ampun lahai...
rasa mcm de karen lalu...tegang jer suasana....

tu yg aku mksudkan....
aku lebih suka kerja dalam suasana yang biasa jer...
no stress at all....
stress tu lumrah tp berpada2....

pnjang rupanya luahan hati aku nii....

ni sekadar apa aku nk ckp...

myb it much differ from urs....

view org lain2.....

xpelaa....

nak ckp lebey2 pon x setle gak masalah aku....

make it simple la babeh....


kehidupan tetap akan diteruskan....byk tanggungjawap lain yg menunggu aku....

xpe, luahkan pada Allah S.W.T kerana DIA amat memahami....

p/s : thanx sedia membaca keluhan inii....

c u soon....

till then.....

.: DAA ~~~ :.

9 comments:

Zaety Hashim said...
This comment has been removed by the author.
Katijah said...

pnjang eh menjela entry kamu....
aku bace sepantas yg boleh...
berpinau...

tp, ape yg boleh dikumen disini ialah:

1. itu la lumrah alam pkrjaan. mane ade yg maveles.. betul latu kate "beliau" awk tu.. pg wat bisnes sndri..

2. dlm sgala "SABAR" adelah penting. sesunghnye sabar tu berbuah manis.

3. motivasi dan muhasabah juge penting... (ko kene dgr slot video fadzilah kamsah pasal keje!)

4. aku sarankan pg je carik keje lain klu x tahan.. dpt yg baru, blah la.. tp skrg kan critical time nk dpt keje...
dats y, aku masih duduk lg kt kusi ni...
(klu ko dan kwn2 nk keje sini pon muleh..kakaka!!!)

5. pekak kan tinga, bute kan mate, bisu kan mulut...

u go girl!!

haLyZaQiut said...

thanx kathy...lurve u laa...
1. tula pasal,bisness pon kdg2 kena marah dgn customer..

2. ya, itulah kunci kekuatan tunjang kehidupan..

3. mmm, yelah kan...ni tidak...asyik dengar bnde2 lagha jer...aiihh...

4. hahaha...malas r nk cri..malas nk g intvw..malas..malas..gov je rajin ckit...

5. ya, mungkin tula jalan terakhir ku...wat BODO sudde....

(^_^)

Zulhairy said...

Sabar2...Ehh luv katy je...
Hahahaha..Sabar la...

Xsabar wat bisnes sendri..Kna mrh pun puas hati sbb itu makna ada la kkurangan kat dri sndri tuh..Rite??

Hope you'll be fine k...

haLyZaQiut said...

mm...yelaa...
lurve katy laa...
bis, sape lagi..
teett...

yela, tgh bersabar dgn bersungguh2 lagi tekun lagi gigih la nii...
ni taip pun dgn penuh kesabaran dan ksungguhan...
haha

im just fine...(^_^)

hEarTLeSs said...

huhu...mslh sy pon psl KEJE jgk...tp mslhnyer sy TAKDE KEJE muahahahaaaa....bosan hidup mcm ni mkn gaji buta tiap bln...duit tu pon xberkat...sbb tu keje yg ade tu sy buat kasi abes n pasni nk usha bos mintak keje mcm yg sy buat thn lps....huhu....kte kalo jd awk liza, kte dah nanges dpn org tu hehehe...hati pompuan ni umpama kapas, senang dicarik tp ssh utk disambung kembali melainkan diproses utk menjadi kain kapas atau kain kapan erkkkkk heheheeee....go liza, KT, ziha gud luck di alam pekerjaan...semoga kte mncapai ape yg diimpikan...InsyaAllah...

haLyZaQiut said...

heartless - wahh ziha bila dh bermadah..
ha, ini lah yg dinamakan job satisfaction..

dlm permasalan awk di cni, awk tdk mndapat job satisfaction dari sergi KERJA itu sndiri..

pabila timbulnya perasaan sedemikian, kita akan berasa mual dgn alam pekerjaan kita..

maka dengan itu sy menyeru sume pekerja utk tidak makan gaji buta..
**de tokoh x..??ehhe

yelaa,kita nak nangis pon malas...tp kalau ngadu kt org nape nth ngada2 nak nangis...
aiihh...

gud luck everybody..!!

hEarTLeSs said...

hahahaaaaa bese la tu kalo ngadu kt B mmg la nanges nk manje2 kah3

haLyZaQiut said...

hahahha.....
ayat x leh blah la...
bukan manja namanya...
naluri wanita tuu...
kah3..