Monday, May 4, 2009

~ me - LEPAK ~



.: SALAM :.


"kita diberi akal fikiran, JANGAN PILIH JALAN HITAM"....

wah.....starting yg berilmiah nmpknya...
ditujukan buat semua....
terutama kepada diri aku la sbnrnya...

xde, skrg ni...system tgh down, database juga down, dan seisinya laa...server, etc...
maka, sepatutnya mereka membenarkan aku pulang sahaja...
O_o

baru pas balik bayar kete kat bank kaler merah...
sungguh punctual aku membuat payment....
sbnrnya, takut terguna DUIT itu...
hhu...
tidak boleh dibiarkan lama di dalam wallet...

title kali ini merupakan apa yang aku lakukan sepanjang2 cuti 3 hari...
yela...
labour day, sabtu, ahad...

lama tu beb....
pastu x balik jhr lak tu...
aduhaaii....

"bernanah" dok cni lama2....

so, ape xtvt aku....

mm..tula... MELEPAK....

tak kira la di mana2 jua....

melepak di McD, di Giant, di Jusco, di TGV (layan citer bohsia.... syok gak citer tuu...18PL ok..), di mana lagi...ha, di kedai mamak, di A&W, di kedai cendol & laksa, di tasik s.alam, dan paling lama adalah di RUMAH...

eheh....time ni la nk berehat sepuas2nya....
menenangkan fikiran....
berjumpa kawan2....
melihat kehijauan alam...
tidak memikirkan pasal kerja, pasal masa depan, pasal kehidupan....
wahh, sampai begitu sekali kah...??
ohoo, tidak2....
pikir juga....

mmm....eh aku g makan cendol n laksa kat sek 13 kan....
nape nth rasa mcm old skool gilerr....
retro mood dtg membuak2...
(^_^)

myb sebab makan d tepi jalan yg tiada meja...
duduk memangku makanan beramai2...
dgn kelazatan yg memukau...
haha...
xdela sampai kena pukau...

tp leh tahan la kan...
sampai x cukup2 kusi kat situ ha....

abg2 kat situ lak yg "peramah"...
ala2 mau mengurat aku... haha...
siap dia org bg kek lagi....
aku x mau, dia nk bg gak...
xpelaa... rezki jgn di tolak...
bersopan di jalan raya....
hahahha....
nasib x bg cincin ke....(eh, over lak...)
(^_^)


Ini gambar laksa YA, pada sesiapa yg x pnh makan tuu...maklumla makan chicken chop sahaja...hhu..laksa sgt sedap YA.....jgn sesape bangkang kata2 sy....



Ini pula cendol rakan2....kepada sesape yang tidak pernah lihat dan makan....anda sgt rugi YA....enak d makan di waktu panas terik....ohh, aku makan sampai sun burn...lazatYA...hhu





************************************


papa call pulak....
kata PTPTN hntr surat....
x taula dh kali ke brp hntr...
suka hantar2 tau...
i x mo la bercinta dgn u...
u suka tuduh2 i kata x bayar kan....
kecik hati...

padahal dh byr dh...
walaupun SIKIT....hahaha...
ape laa...
ok la tu, skit2 lama2 jd bukit...
abis, org yg x byr langsung tuu....
ishh, dh brp guni la PT post kan surat cinta...
meti dh byk kan...
leh wat koleksi la cmtuu....

sabarla PT, i bukan x mo byr byk2...
i byk komitmen lain...
hhuu...
tp jgn la tuduh i x byr langsung...
x mo kawan la cmnii....

xpelaa....
nak merajuk sat....

jumpa lagi d lain lebaran....

luv u all....

till then....

.: DAA ~~~ :.


8 comments:

bongek de' villa said...

jumpa kawan2 keh?
kawan yg sorang kt PJ ni, x jmpa pun~~ wuwuwu!

lenkali waktu cuti perlu dimanfaatkan dgn sebaiknye puan liza.. =)

haLyZaQiut said...

hahaha....
kalau sume kawan mau dijumpai dlm waktu yg singkat...
tu dh kira reunion...

mai la rmh...leh citer pjg...
hahaha

fndrocka said...

wahh byk wang ringgit,warna warni lak tuh, hutang aku bila nak bayar?

haLyZaQiut said...

alah,berapa aku hutang ko...
cakap laa...
**dalam nada sinis

fndrocka said...

takpelah aku halalkan je 1.2 juta setengah tu...**dlm nada biase2 takde bende

haLyZaQiut said...

woww....kaya nmpk..?
wat bisness MLM apa...
hhu

fndrocka said...

haha.1.2 juta rupiah ade r..tp lom tukar lagi dari ringgit mesia.

PT tu sebenarnya lelaki ke perempuan...dia pun ada hantar surat cinta kat aku..apa kes ni..nak ngorat aku lah tu.

haLyZaQiut said...

PT tu sometimes leh jadik LAKI...
sometimes leh jadik POMPUAN..
mmg suka2 dia je...

myb dia pon nk ngurat kau tuu..