Sunday, March 22, 2009

~ Mommy's Duty ~

.: SALAM :.

ha, terkejut dgn tajuk post kali ini...??
hhu...
biasala, pabila kita semakin meningkat dewasa....
byk perubahan yg akan kita alami dan tempuhi...
berkahwin dan mempunyai anak...
perkara biasa yg dilalui oleh semua org....


memikul tanggungjawab sebagai ibu bapa bukanlah 1 kerja yg mudah kerana memerlukan komitmen dan pengorbanan yg tinggi....
walau bagaimana sibuk pon hidup kita mncari rezki, perasaan anak2 jgn sesekali dilupakan...

bawalah mereka bersiar2 sekali sekala menghirup udara segar....
seperti kami ibu2 muda ini....

hahaha...pe yg aku cuba merepek nii....

korang tgk jela gmbr ni....layan kan jelah karenah anak2 merdeka....
hhuu....

ibu2 muda :
1. kak shasha & mimah (selaku aunty kanak2)
2. kak halyzaqiut & kak kathy

kanak2 : alya dan wafiq

venue : tasik shah alam

jam : 6.30 pm




waffiq : asyik tgk air je, bila nk start main ni...aku terjun jugak kang jd dugong....huhhh




waffiq & alia : sudah2 la tu men amik gmbr....kami dh bosan tahap tera nii....aduhhh....


mimah : ishh, leh tahan gak berat dak ni....
wafiq : x mo piece.... i nak main nii...turun kan i...!!



katy : yes, berjaya gak aku pjuk dak ni soh wat piece...lyza jeles r tuu....



wafiq : lepaskan aku...!!! ape ni peluk2 org...x malu ea...kan dah muncung sedepa gmbr aku...


wafiq : eh ape la abg ni...dh bsr pon nangis...x malu ke ngn sy ha..??



wafiq : lari....lari....jgn sampai k.lyza tangkap aku....
alya : ya Ampun adik aku nii....
kak lyza : aduhh, penatnya kejar dak2 nii...leh patah pinggang....


kak shasha : lyza, jaga lah budak2 ni....akk nk rehat jap....heheh....



katy : ishh, cmne leh same kaler nii....xpe2...maintain senyum sume k...
mimah : eh dak ni, nk roboh dh glongsor ni....turun2...!!!



kak lyza : wafiq, sabar laa...kita balik k...jgn la mngamuk2 cmni....
katy : padan muka ko lyza kena jaga dia...
alya : wafiq, jgn nakal2....report kat mama....
kak shasha : ni la kete baru ku....eheh....
*** pada episod kali ini, wafiq tidak mahu didukung oleh org lain kecuali aku...maka oleh sbb itu la gmbrnya byk ngan aku....hhuu ***
hhaaha.....sekian sudah pengembaraan upin dan ipin....
mmm.begitula yer kawan2....
penat melayan budak2 nii...
kita kena turut serta dgn permainan mereka....
apa2 hal pon, sayangilah anak2 anda.......
till then.....
.: DAA ~~~ :.


6 comments:

Zulhairy said...

Erm..Mommy duty...Menarik dgr tajuk dier..Pas nie kna la join venture ngan k.mimah n k.katy...Buat nursery kanak2...Blh a tiap2 ari melepak bsama kanak2..Hehhe

Comel dak2 tue..Hahah

haLyZaQiut said...

hahaa.....
tula psal..
kena wat nursery nii...
xde, tu sbnrnya tgh practise2 membiasakan diri....
kah3....

mstila comel...
tgk la sape yg bawak g main...
haha..
xde kena mngena pon..

Zulhairy said...

Lurve u...Hehehe

haLyZaQiut said...

hahha......apakah petanda ayat u nii...??
malunyerrr.......kah3...
(^_^)

Zulhairy said...

Means dat B love u...Ngee~~~

Bahaya tie..Hehehe..

haLyZaQiut said...

hahah......panass....panass...