Friday, March 20, 2009

~ Friday Day ~

.: SALAM :.

sambil makan mamee monster, aku mmbaca blog rakan2 ku....
haha...
nmpk sgt hari jumaat kurg kerja....
atau aku kah yg mngurangkannya....??
hhaa......
tidak2, im very commited and sincere in working...
task is my priority.....
tp kalau dh xde keje....barula blh menerewang ke alam lain lak...
hhuu....


*****************************************


semalam kul 7.00am papa call tetiba jer....
dgn suara yg ala2 x bgn lagi, aku mnjawap panggilan...
rupanya papa ckp pakcik aku nk wat potong jambul kat kampung....
so papa soh aku balik.....

alahai.....bukan aku x nak balik....
tp ni hujung bulan....bulan gerhana beb....
kalau next week ada exam KPLI kena balik lg....
aku bukan mengeluh x mo balik...
tp harap papa faham dgn situation aku yg financial so so nii....
kalau rmh aku kat srmban dh lama aku balik...
hhu...

papa kata "muda lagi, jgn malas2"...
"balik kejap"....
eheh...
manade malas.....mlas ckit jer.....
"papa support la minyak balik...."
abis pa, minyak pergi dan tol pergi balik?????
hehee...kurg asam nyer anak....
tp aku x ckp la...
hnya bercakap di dlm hati.....
(^_^)

tp aku pikir2 balik......
boleh je balik.....
tp tergugat la saving aku bulan ni...
alahai....


mmm,pastu malam td papa call balik kata suka hati la nk balik ke x....
"xpela liza, x balik pon xpe....nnt hari ahad msti jem nk balik kl....budak nak naik sek"
thats what i like bout my papa......
very understanding......
tolerate....
kih3........
manala nk cri laki yg sperti dia.....
(^_^)


adakah sudah ketemu....??
hmmm.....
kita tnggu jwpnya slepas commercial break ini...
haha...

apa la yg sbnrnya aku mengarut ni...
tula, xde idea tp nk tulis gk....
bistu, x tau nk watpe......
baca kosmo dh, baca metro dh....


*******************************************


x balik rumah ni sian pulak kat arif (my younger bro)....
dia slalu tnya..
"bila kakak nak balik? kakak kawan arip pon keje jauh gk.......balik jer....siap bawak adik dia tgk wayang sume......kakak nk bawak arip? hmm....berzaman la kak........"

uhhh, sngguh ksian ayatnya......
sabar rip.....
jgn kata bgitu...
sngguh sedih bunyinya....
nnt banjir pula bumi KJ ini....

cmne la nk bawak g jejalan.......
klu balik jhr, nk dok rmh pon x panas punggung....
ada je xtvt luar rmh nya.....
aduhaaiii.......


xpe, one fine day we'll hang out together2........


****************************************


sjk beberapa ketika ini, aku terasa diriku sperti kaunselor pulaa...
mndengar beberapa siri masalah org....

1) masalah bergaduh teruk bersama mate hanya kerana isu lmbt membalas message.
- si mangsa siap suruh aku karangkan ayat utk dia forwardkan kepada kekasihnya....
- aikk, sape yg bercinta nii....aku ke...??
xpela....tolong jelaa........


2) masalah ingin melupakan seseorang dan belajar memulakan hidup baru.......
- dgr dan mmberi pndangan mana yg patut..serta mmberi kata2 semangt utk meneruskan perjuangan hidup..hhu


3) percintaan jarak jauh yang dirasakan semakin hari semakin suram....
- emmmm, sama juga.... mendengar dan mmberi pendapat....menyarankan agar bersabar dan menyayangi serta mnghargai hub yg telah sedia lama terbina...distance is not the reason to break off....hhu...bernas x bernas x taulaa....


4) masalah cinta tidak dibalas.........dgn alasan belum bersedia.......dan tidak mahu memikir soal itu skrg......uhh,ksian2....
- menasihati agar bersabar dan cuba utk mmbuka hati kepada org lain...haha...mcm jahat lak...


5) masalah keliru utk mmbuat pilihan kerja.......stress dgn kerja skrg tapi utk mncari kerja baru mndapat tentangan keluarga pula...
cewah, mcm nak kawin lak tentangan2........
- mndengar dan memberi kata2 semangat utk si mangsa.....
- jgnlah terlalu mengambil peduli kata2 org kerana apa2 hal pon, yg menanggung bebanan itu adalah kita......bukan mereka......


huuuhhhh, myb i'm a good listener to talk to.......
MAYBE la........

mmmm, kepada sesiapa yg masalahnya telah dicatat di atas......
tidak mengapa, nama si mangsa akan dirahsiakan....
haha


k la....

byk lak mengarut ni....

till then...

.: DAA ~~~ :.

4 comments:

Anonymous said...

ni mesti kes 4 org lelaki hari tuh yg awak keluar bersama kan?

haLyZaQiut said...

ooohh...tidak...
ini bukan masalah mereka 4 org tuu...
kalau nk diceritakan masalah mereka 4 org tu..
x muat 65 pages nk tulis...
hhaa...

Zulhairy said...

Uish banyak nya 65 page..Diaorg mmg tokey masalah tuh...Hahahah

Umm so dah ketemu ke belum??? Hehehe :-P

haLyZaQiut said...

dh ketemu ke belum...??
mmm, jom fikir lah sndiri..
hahaa