Wednesday, February 25, 2009

~Macam2 Hal~

.: SALAM :.

pagi tadi bangun2 tido jer.....membuka mata dgn liatnya...
eh apsal gelap je ni...slalu dh cerah.....
aku pon pas amik tuala terus menuju ke jendela rumah....
laaa....patutla....
hujan turun mencurah2 menyimbah bumi......
dalam kepala otak xde pikir lain dh...

Allah, ni mesti jem teruk gilerr ni....aduhhh....
pastu dgn segeranya aku mandi dan bersiap....
hujan x reda lagi...

alamak, cmno nak masuk opis ni....payung xde kat kete....
kat opis...
maklumla, aku kan vendor....x boleh parking di 'dalam'.....
kene parking di 'luar'....
so, kene berjalan bertapak2 utk masuk ke dalam...

xkan nak meredah hujan berbasah basahan....
abis bedak seinci aku....hhu...
arghh.....xpela, asal g keje...

pastu sprti yg dijangkakan....
dari kul 8.20 - 9.00am aku x bergerak pon dari traffic light rumah aku tuu....
bergerak pon brp inci la sgt....
sampai trafic light hijau merah hijau merah...
sume kereta juga tak boleh nk bergerak....

tak tau ape yg berlaku kat depan...
yg pasti dh terlampau pjg jem itu utk ditafsir....

kesabaran bukanlah ada pada semua org.....
rmai gak yg mngambil keputusan utk menaiki divider dan terjun ke jalan sebelah sebagai alternatif....x taula patah balik tido ke apa...huhh
mengerikan aksi stunt mereka tu...

yg aku kelakarnya, dalam pd kenderaan jenis MPV, 4WD yg berbuat begitu...
terselit kelisa comel utk menjejaki perlakuan mereka....
aduhaai kelisa....nasib baik la ekau x tersangkut kat divider tu ha......

kalau tersangkut tu, x dapek la den nk nolong....

pastu, kesabaran aku hari ni mmg dh diuji2 dari awal....

mentang2 la aku ni just a lady driver.....semua org pon nak mengambil kesempatan menyelit2 kiri kanan depan blkg aku mengharap simpati....aduhaiii...
sy pon dh lambat ni encik2 sekelian.....
ceh,macamla aku x mencilok2....hhee....

xpe2, saki baki kesabaran akan ku bawa pergi ke opis....
dhla masuk lambat.....kul brp nth...
tp blom kul 9.30 lagi laa....

sdg aku kelam kabut mmbuat kerja....
aku telah mendapat 1 call dari 03-8******
aku pon dgn lemah lembutnya mengangkatla call tuu...

tiba2....

"LIZA!!!!! u sudah pindah ofice ka????"
satu suara chinese lady menjerkah ke telinga aku ni....

ishh...apa yg berlaku ni....
sapekah 'dia'...?
kenapa suaranya sgt keras di ctu...??

aku pon dgn blur yang memuncak menanyakan kembali...
pindah ofice....??
office mana.....??

"office laa...."
"aiiyaa, u ada bawak lori x...??"

ha, sekali lagi aku diserang blur yang memuncak...
LORI...?? what the hal...?

lori apa plak ni....sejak bila lak myB aku transform jadik lori....

aku pon tanya ni sape nii...??
"tak yah tau la...sy dpt num awk dari internet"

ha..???

aku pon lagi skali mengulang...

lori???? lori apa....??
x faham laa.....


then cina tu leh jawap.....
"Aiiyyaa.....u cakap sajala ada bawak lori ke tidak..."
"senang maa......."
tapi nadanya cukup keras dan sinis....

ok2....takda....sy xda bawak lori.....

"ha, kan senang"

tut......tut.......tut.......talian terus diputuskan oleh 'dia'......

aku masih terpinga2 dan mnjadi sgt blurrr.....

bila lak aku advertise diri aku as a driver lori yang sudah berpindah ofice kat internet.......??

adakah aku terkena panggilan HANGITTTT....??

ohhhh.......tiddaakkk!!!!

yang pasti aku agak tercarut dek kerana kesabaran ku yg betul2 teruji oleh si cina ni....

tepon org pagi2 maki2 ape kes.......???

aduhhhaaiii......

macam2 hal la harini........

ni pastu de org lain lak call....cina gak...aku dh seriau dah....
nasib baik la org PERODUA rupanya....

pheewwhhh...........

kelakar ke citer ni...rasa mcm x......

k la......

.: DAA :.

4 comments:

Adik Mie said...

apsal pelik sgt ceritya kau nie

haLyZaQiut said...

ko pelik ke baca...??
aku yg menghadapinya ni lagila pelik...
hhu

fndrocka said...

cerita ni ada sambungan ke episod 2 ke

haLyZaQiut said...

crita ni habis d cni sahaja..