Thursday, January 29, 2009

~CNY Holiday~

.: SALAM :.

harini nak share ngan korang apakah yg telah dilakukan oleh halyza sepanjang cuti perayaan yg baru je berlalu....walaupun cuti 5 hari je tetapi bila dh kerje ni terasa begitu lama dan tidak patut disia2kan begitu sahaja...haha...(*padahal xde wat pape jgk)


kita mulakan dgn hari sabtu (24/1/09)

sebelum mulakan dgn hari sabtu ni, nk citer gak yg jumaat malam (malam td), kami telah melepak dan makan2 di uptown damansara...aku, mimah, kakak mimah (caca), n zeaty...aik...apsal sume pompuan nii...sbb kami anti-lelaki....haha...xde2...bukan2...gurau2 je...kang habis aku kene hempuk ngan yg len kan....kita org makan chicken sizzling + sos lanun...pergh...sedap r gak...makan sampai xingat dunia....sampai waiter kat ctu kata "lambatnya makan,nnt lambat sgt makan lambat kawin tau...." ayat ni sbnrnya ditujukan utk aku sbb aku sorg je yg x habis2 makan dri td....cmno nak makan laju...asyik gelak je dgr citer 'gelap' mimah ketika d arau....haha....nk citer kat cni pon x boleh la...
sbb ia menyentuh sensitiviti umat masyarakat....hhu.....

pas lepak kat uptown, kami terus ke cineleisure damansara utk tonton pilem...ingat nak tgk underworld ke, maut ke...skali sume full la...manyak ramai juga org....sume x balik raya cina ape...ceh,pndai je aku mengata org...aku pon 2x5...esk dhla nk bertolak awal...leh plak layan midnite muvie...

so, kami pon mmbeli tiket INKHEART...ala, citer yg dia baca buku boleh hidupkan watak dlm buku tu....layan gak r citer nii....tp mimah x terlayan kerana melayan tidor dia....ahahah...mimah ni sabar jela....dia yg beria2 ajak tgk movie...dia lak yg tak tertengok....ehehe....

sampai2 rmh, tgk jam...alamak...dh dekat kul 4...dahla esok nk balik jhr...drive lak tu...klu naik bas, leh la bantai tido...ye ye je ckp ngan ibu kul 8am nak bertolak....nmpak gayanya mimpi jela....

pastu,tido laa....esk pagi2 kul 8 ibu dah call...haha...dgn suara2 ala2 cover x tido...tp ibu perasan jgk...ibu ape lagi...mensound ku direct soh bangun....yela2, bangun la nii....walaupun mata x leh bukak, ku gagahi jua....bangun, mandi,siap2....

dalam kul 9 lebih aku dan zety bertolak...zety nak tumpang sampai mlk....so, xpela...nasb baik ade mmber....leh gak borak2...hilangkan boring + ngantuk....huh....

nasib baik x jem...so, lancar je perjalanan....pas hntr zety terus memecut balik ke rumah....sampai rumah dlm kul 12 laa...eh cepat gak....tp aku x bawak laju pon....ye ke..??
heh....

hari sabtu xde watpe...berehat2 saje di rumh....pakcik ku dtg sekeluarga belah malam dari kota tinggi.....borak2....

pastu kami makan 'besar'.....ahha....siakap 3 rasa la,tom yam la,udang la,sayur mayur la....meh lyza payung sume nya....sbnrnya teringin nak makan ikan bakar....tp xde lak....siakap pun siakap la....layan je beb.....



ahad (25/1/2009)

hari ahad watpe ea....x de watpe kot....dok melepak kat rmh je....layan fs...maklumla lepaskan gian lama x bukk fs....ber YM.....ber tut....ber tit....hhuu....ibu g kenduri kat depan rumah....pastu ingat nk g shoping ngan ibu....tp terpksa cancel sbb hujan yg teramat lebat...bgusla...hujan Rahmat tu....soh berjimat cermat....jgn mmbzir....(^_^)


isnin (26/1/2009)

g beraya 2 rumah harini....gong xi fa chai....pe lagi...dpt angpow....syoknyerr....leh la cover2 ckit duit topup ke,duit minyak kete ke....mengeratkan silaturrahim sesama kaum....(*padahal kene paksa dgn papa soh ikut....)

pastu balik kluang jap..g rmh makcik....aunty Yah dari s'pore turun.....mcm biasa soalan cepu cemas.....
"ha ni lyza bila nak kawin niii....??"........emm...hanya tersenyum dan memberi 1001 alasan...nk kawin cmno, duit pon tarak....kalau dia nak support xpela gk....hhu...


selasa (27/1/2009)

pagi, balik kampung......jumpa tok mak,tok bapak......adela pakcik makcik yg lain....berborak bergelak.....pastu tghari balik.....malam g raya lagi....kali ni lebih jauh....mungkin hasilnya lebih lumayann...??ohh tidak....hanya papa je yg dpt ikan bsr.......lyza ngan arif (my younger bro) dpt ikan kecik.....hhaa....ikhlas ke x ni g rmh dia....aduhai....materialistik btol la....
malam, kami makan 'bsr' lgi....ish3....pembziran sngguh....

rabu (28/1/2009)

ni sbnrnya cuti tambahan....amik annual leave.....hari yg x ku nanti langsung....terpaksa balik subang...sbb esk keje....wawawa~~~~
pas makan, dlm kol 4.30 bertolak balik berseorangan....maklumla,xde org nak teman....kalau ada,aku dh rembat dh....hhu.....

sampai kat area n.9 jem teruk gak r....sbb de accident ditambah dgn hujan yg lebat...gelap mcm dh malam lak....tp amazing gakla....aku leh sampai dlm kurg 3 jam...

dh la, nk citer pjg2 pon dh penat menaip....len kali la kita sambung lagi......

k ea.....

.: DAA~~~ :.

3 comments:

fndrocka said...

"lambatnya makan,nnt lambat sgt makan lambat kawin tau...."

menakjubkan.satu lg petunjuk yg selari dgn ramalan bintang2 yg kau akan membujang pd jangka masa lama , sungguh tersirat. mungkin waiter tu dpt amanat daripd mimpi utk ckp camtu.hmmm.ni buleh dijadikan movie.

haLyZaQiut said...

ciss...kurang asam sngguh kata2 mu ituu..yg lain,doa2 kan la daku kawin 'tidak lambat'..hhee

mEEmOST said...

wah wah wahhhh... baiknya komen ttg aku yer... xpe2.. aku izinkan...
hehee nak tau x??? aku cam agak kebosanan x tau nak wat mende kt ofis neh... huhuh sempat aku usha blog2 korang... yehaaaaaaa