Friday, January 16, 2009

~Biarkan...~

.: SALAM :.

xde bende sbnrnya yg nak diceritakan....sje mngisi masa kosong yg hanya tinggal beberapa minit je ni....huh...padahal keje berlambak.....tp nk wat cmne...aku bukan robot yg blh wat keje non stop...myb harini balik lewat ckit...mungkin lewat smnit dua or mungkin lewat sejam tiga....huh...

kehidupan ku tetap berjalan sperti biasa...bangun pg,mandi,siap2,g keje,kdg2 jem teruk, kdg2 biasa2 je....dgr radio,sampai opis,bukak komp,wat keje, tutup computer, balik, jem lagi sekali, naik lif turun lif, sampai rumah, tgk tv, mandi, tido, dll la lagi yang tidak perlu dihebahkan pada khalayak.....

life as an ordinary person mmg cmni agaknya.....lainla kalau aku ni artis ke, sure dh lain perjalanan hidup...hhe....eventhough lately mmg byk side2 problem yg x brp nak penting tp turur menyesakkan kepala aku, aku tetap lalui hidup ini dgn snyuman....

snyuman yg x taula nak di kelas kan sebagai ikhlas ke x....tp insya Allah la mmg ikhlas....

manade hidup yg xde prob kan.....lagi atas kita berada, lagi besar la dugaan yg kita nak kena tanggung.....antara kuat atau x je....

sama je sbnrnya...ingat senang ke jd org kaya...??? ssh sgt ke jd org miskin....
x......
sbnrnya, jd org kaya lagi ssh....takut kene rompak satu hal...hidup x tenteram...yela, expenses lagi la bsr...berbanding la kita yg hidup simple2 je ni....kurang la ckit bebanan ketakutan tu...
tp myb kita ada masalah dari segi lain plak.....x boleh nak itu, x boleh nak ini....

sama je situation nya mcm senang ke ada pakwe, ssh ke xde pakwe.....nak ulas lebih2 pon x boleh....kang ada lak yg x puas hati.....(^_^)

senang citer, masing2 ada pros and cons.....lu fikirla sndiri....kalau korang rasa best, jd best la ia....dan kalau x, jadila sebaliknya....

sbnrnya dlm hidup ni mmg ssh nak puaskan hati sume org....sbb kita bukan la malaikat yg x de wat salah silap.......kdg2 kita rasa apa yg kita buat dh cukup ok....tp sbnrnya mengecikkan hati sesetengah pihak.....even niat kita wat cmtu untuk memuaskan hati smua org....

Arggghh!!! life is very complicated......xde jawapan utk setiap persoalan......
we think we are right, but at the end, ada org akan berkecil hati dgn decision kita.....
tp kalau kita asyik jaga perasaan org je, how about our feeling??? our emotion....??
sape lak yg nak amik peduli.....

eh,apsal mcm teremo lak ni.....xde2, ni saje je mluahkan pendapat mengenai isu2 semasa.....pasal tula kalau kita rasa kita dah tersilap, jgn segan2 utk mminta maaf....sbb dgn mminta maaf tu, x kan jatuh ego or air muka kita kat dunia ni....

lagi org respect wa cakap sama lu....."uishh, baiknya dia nii...." even kita x dgr,tp dia akan ckp dlm hati....

bercakap mengenai masalah....mmg x pnh habis....kalau kita mati pon....ada je lagi urusan kita dgn DIA yg belum settle.....tp 4 d time being, masalah yg mndapat ranking tertinggi mcm2 la...bkn jadi kat aku je.... kat korang sume yang pastinya.....

masalah kewangan la, masalah hidup la, masalah belaja la, masalah cinta la, masalah kerja la....pas settle 1, 132 plak masalah yg mnunggu....

masalah mmg xkan pnh habis........knp....sbb mmg x nak habis......knp.....sebab itula namanya pelengkap hidup.....xnak de masalah...?? jd r budak kecik.....main, main, main, dan terus bermain....

syoknyer......!!! tp life ni kan circle....masalah lah yg mematangkan kita.....mendewasakan kita....
kita kene brsyukur dgr setiap ujian Allah......
try to overcome baik2....
kalau x boleh sgt,mintak tolong org luar.....ibu bapa la msti diutamakan....

ibu, tolong lyza.....!!!!!!!!


papehal pun, try live your life to the fullest!!!!!

semoga anda2 di luar sana, akan berjaya mengatasi setiap masalah yg dtg.....

begitu juga aku..... (^_^)

.: DAA~~~ :.

4 comments:

bongek de' villa said...

awat hangpa..?
apa problem?
habaq mai kat ceq..
(bleh tlg tambah problem ceq lg..)
kalau ada problem,
pg tasik sorg2 la..huhu~
tenang ckit kepala..
nak lg best, ajak marka hang skali!
dah la,
toksah dok pikiaq masalah la..
takan abih pun masalah..


p/s: eh..apo pasal aku speaking utagha ni? agaknye dah ponek speaking ganu kot..huhu~

fndrocka said...

sedangkan lidah lagikan tergigit..sedangkan rambut dah lain2 kaler..inikan pula ragam dan masalah org..sedgkan orang utan pun ada masalah,inikan pula liza..(saja nak bg contoh yg bukan2)kalau takde masalah langsung pun boleh jadi boring..boring pun salah satu jenis masalah.

hensem pun boleh jadi masalah...tak hensem lagilah masalah..kaya pun masalah gak..tak kaya lagilah masalah.tp aku prefer hensem dan kaya lah..haha...xda kena mengena dgn cerita di atas.

moral of the story: otak burung unta lebih kecil dari matanya..tu pun masalah gak..tp takde kena mengena gak.

haLyZaQiut said...

nak bawk diri g tasik tu...mcm kelakar laks...tgk tv pon leh hilang ckit masalah...hhee...amboi katy, dh beralih arak nmpk..naik balik ke utara..

->fnd
aku baca ayat2 ko ni pon mndatangkan masalah kat aku sbb nk kene paham kan btul2...hhee

fndrocka said...

aku memg remaja bermasalah