Tuesday, December 2, 2008

~Setapak Melangkah~

.:SALAM:.

sebenarnya dari haritu nak tulis blog tp kerja byk tahap tera ni....ni pon curik2 masa jap buat....nak kene siapkan kerje pasni....gilerr r user ni....leh hntr sampai 40 project pending utk "record not found"....dhla 1 project nak check bukannya kejap....lama...nk kene tally tang sana,tally tang ctu....boleh plak dia request soh solve smpai 40 project....ni zman bila nak siap kerja aku nii.....yg lain pon byk je pending.....aduhai....kerja.....kerja....berjanggut r buat....


hari sabtu lepas ialah antara hari yg mendapat gelaran 'historical moment in my life'...wiihuu....
byk sebab sbnrnya....

antaranya :

1) My Convocation Day (29/11/2008)
2) Just bought myself a new car (MyV je setakat ni yg mampu).
3) Menjadi antara sebahagian daripada alumni UiTM....hhee...no more student...
4) MELANGKAH SETAPAK ke depan....
5) SAH bergelar x-student UiTM..


kiranya suka atau tak,nak atau x nak.....inilah yg telah terjadi dlm hidup aku.....
series ckp masa last skali nyanyi uitm song tu,rasa sebak plak....x tau knp....tp kepala otak mmg ligat berputar merecall apa yg berlaku spnjang bergelar student uitm.....
kira sedey gak la masa lagu uitm on air tuuu....


after this,life still goes on....either in tears or in joys.....
yesterday is history...
today is reality....
tomorrow still mystery....

bercerita psal convo ni,frust btol la......ingat nk candid sma2 dgn member2....haram x nmpk....nth mana dia org dissapear pn x taula....xdpt dikesan lgsung....adela tersermpak dgn sorg 2.....hampeh tol...dhla pasni ssh nk jumpa...time leh gather sama2 plak x boleh....

xpela,dlm kesesakan mcm tu...kdg2 dh depan mata pon x nmpk.....ye x....
xpe kwn2....umor pjg,sure leh jumpa lagi.....


berckp psal kereta plak,setelah karenah birokrasi yg mruncing....hehe...ye ye je aku nii....
xdela,bkn sbb ape.....bank tu byk sgt songeh.....umo 22 x leh wat pinjaman....muda sgt...ssh nak dpt....kene mcm2 sokongan la....guarantor la,ape la....
hal2 mcm nila yg mmbuatkan prosedur pembelian kereta tu lmbt ckit....tertangguh...


anyway,kete dh pon dpt....tinggal nk byr bulan je.....ohh tidakk!!!!
bertambah2 la hutang piutang aku.....
bank lg......
ptptn lg....
waduh2,mabuk ku memikirkannya.....

nsb la x bli kete bsr.....klu x,makan ikan bilis jela hari2.....hhuu....

dari sume apa yg kulalui ini lah ku mengertikan sebagai "SETAPAK MELANGKAH"....
menggalas komitmen dan tanggungjawab yg ada.....
yg akan dipikul oleh sume org nanti....
dan telah digalas oleh ramai org juga....


merungut dan mengeluh bukan jalan penyelesaian nya....
tp itu mmg lumrah manusia dlm menghadapi tanggungjawab yg diberikan.....
sentiasa sabar lah walau apa jua yg mendatang.....
kerana Allah tidak menguji lebih dari kemampuan kita.....
berdoa kepada NYA kerana DIA amat memahami.....


oleh itu,berbangga lah dgn setiap tanggungjawab yg diberikan...
laksanakan dgn sempurna....
bukan dgn rungutan,cacian,atau keluhan....
Insya Allah....
smoga mndapat keredhaan dari Nya.....

AMIN..........


.:DAA~~~:.

6 comments:

bongek de' villa said...

at least mampu la beli keto..
aku ni kete sorong pun x mmpu ha..

haLyZaQiut said...

sabar kathy...
tunjang kekuatan hidup..
nnt awk beli,bukan setakat myvi...
honda stream tu ha awk pkai..
ke awk nak pkai latio..??
ekekeke

fndrocka said...

".....bank tu byk sgt songeh.....umo 22 x leh wat pinjaman....muda sgt...ssh nak dpt....kene mcm2 sokongan la....guarantor la,ape la...."
= aku rasa dorg tak caya umur kau 22..dorg ingat kau lom amik PMR.

Bila lagi nak letak gambar kereta myV kau tu haa..angkuhlah sikit liza..org KL kena angkuh.come on..tunjukkan keangkuhan..come on..haha

myV kau mesti warna merah kan kan kan

haLyZaQiut said...

aku bukan org kl...so aku masih berpijak d bumi yg nyata...cewahh,dasat gak aku nii..myv aku bukan red colour k...xpe,cuba teka lagi yer...hhee

fndrocka said...

teka lagi??kalau betul bagi r hadiah. mungkin warna putih ivory ..atau putih mutiara..

ada USB port dgnn Bluetooth tak kat dlm myvi tu

haLyZaQiut said...

bukan putih ivory/putih pearl/putih suci/putih seputih putihnya...
teka lagi ye kawan2...