Tuesday, November 25, 2008

~debaran konvo~

.:SALAM:.

hhee...poyo je tajuk...sje je nk mengada2 ckp psal knvo.....pdahal org lain dh berzaman lama dah grad.....uitm di hatiku jugk yg lmbt.....nk wat cmna....sabar jela...

papehal pon,aku skrg ni tgh menghitung detik demi detik,saat demi saat utk tiba ke hari bersejarah yg jatuh pda 29 Nov...iaitu,lagi 3 hari je ni....

hari yg di nanti2 kan oleh sume org yg belajar,merasa ssh senang ketika menuntut dahulu....
adakah pahit maung yg dilalui itu semata2 hanya utk mndapatkan sekeping kertas berprint yg ada tertera perkataan ijazah/diploma/sijil/etc....???

tidak.....ssh payah yg dilalui itu bukan semata2 kerana segulung ijazah.....tapi kerana ILMU...yg tidak boleh dinilai dgn wang ringgit...apatah lagi dgn sekeping kertas....

ssh payah itu juga dibayar dgn byknya pengalaman yg kita tempuh....mendewasakan diri yg serba kekurangan....mana nak dpt beb gelak ketawa bersama kawan2.....perasaan x puas hati dgn lecturer kerana assignment bertimbun....proj berlambak2....test berturut....hingga menyebabkan tidur dlm sebulan terganggu.....

sape nk bg pengalaman camana rasa ssh nya bila duit ptptn smakin kering di hujung sem....awal2 sem plak....kdg2 masuk lmbt,kdg2 masuk awal....so terpksa makan sekali sehari....klu 2 kali pon yg malam nya makan megi jer...hhuu....

sape nk bg pengalaman cmne geramnya bila laptop kene curik.....baju2 kene amik oleh org normal di luar kurg siuman di dlm....huh....

sape nk bg pengalaman cmne rsa kene ngurat,kene tackle....(aku x la)...
makan org blnja....wayang org bayar.....topup org belikan....kene halau dgn pak guard sbb berdating2.....(pak gard halau ke..??)

sape nk bg pengalaman hang out ngan kekawan kat kedai makan la,kat fly over la,kat mana2 jela pot yg blh melepak....

sape nk bg pengalaman buat presentation sana sini....sampai x menang tgn....klu blh hari2 nak ada presentation.....

sape nk bg rsa tu sume beb....sape.....??

kan pembekal diri yg utama dtg dari PENGALAMAN HIDUP.....so,study is not only about the scroll ....its about LIFE....

mmg la klu org yg x study,dia org kata study tu mnyusahkan,x best.....

tp manusia mmg jarang bersyukur dgn apa yg kita ada masa tu.....bila dh hilang,baru terasa betapa ruginya....

cthnya,masa kita blja,kita rasa study ni sgt memenatkan.....nak kerja...kerja lagi best...dpt duit...xde assignment....

and then u know the truth bila u masuk alam pekerjaa.....mana lg best....bila dh kerja,terasa mcm algkh indahnya klu waktu blh diputarkan kembali....

btol x...??

btol nyer....x caya,korg2 yg blaja nnt dh kerja....mmm....fikir2 kan lah....

hhee...

nyway,nk kata x sabar nk jumpa member2 lama kat graduation day....!!!! c u out there....

.:DAA:.

5 comments:

fndrocka said...

kau ni debaran nak berkonvo ke atau debaran nak berfoya-foya dgn kwn.cerita mcm semangat kepoyaan tu melebihan smgt berkonvo je.huhu.

konvo tu umpama hari raya la..setelah penat berpuasa sebab takde duit nak beli nasi..setelah penat menahan diri dari godaan nak melepak..setelah penat tahan mata study sampai mata sepet.akhirnya tibalah hari raya utk warga sudent.

apepun..tahniah.slmt maju jaya.

mEEmOST said...

haahhaha.. how come????

bongek de' villa said...

amboi haliz...
how come????

fndrocka said...

how come?

haLyZaQiut said...

pebende korg niiii