Friday, November 7, 2008

~apakah kekuatan akan bertahan....~

.:SALAM:.

kerje....kerja....kerja....!!!
ckp pasal kerja ni,aku rsa dh mcm seorang yg workaholic dah...
mana taknya,kuar rmh kul 7,balik pon kul 7...gilerr arghh.....klu de overtime,cnfim aku dh kaya....
huh....

pasal kerja gakla tangan aku sampai tersepit pagar pg td...hampeh tol...x psal2 berdarah hingga terpksa memakai handyplus...cmne nth ejanya...

kerja juga mmbuatkan aku percaya yg xsume org berhati baik+mulia+sekurang2nya bertimbang rasa....rmai lagi org yg kerek nth pape,sombong,xnak tolong org,bermuka2,prejudis,pastu mnipu utk menegakkan benang yg basah wlaupon mmg xleh tegak hakikatnya.....eh,byknya aku complain.....

tp nak wat cmne...kene lps gak,tahan sorg x leh tertanggung....wt msa ni,aku dan mymah d bomb je yg menelan pahit maung bekerja di cni....

tp aku rsa sume org sbnrnya ok,cuma kdg2 time make us changes.....bz+tension+prob2 lain yg unknown resources.....hmm....apa lagi yg mampu kuluahkan....hanya kesabaran wat masa ni setia menemani diriku.....

sbnrnya,aku pon x tau apa yg akan terjadi dlm masa akan dtg....adakah diri ini masih mampu berdiri teguh dlm dunia pengkomputeran atau aku akan mengambil jalan lebih mudah utk meneruskan kehidupan yg masih pjg ini.....

segala2nya,hanya Allah yang tahu...tapi klu diberi peluang dan ruang,aku ingin menjalani kehidupan yg lebih relax dan tidak terlalu tertekan dgn bebanan kerja...biarlah gaji x segempak mana pon,asal senyuman masih mampu terukir di bibir.....
kerana aku percaya yg aku seorang yg simple....blh hidup dalam kesederhanaan.....cewah....mcm lah selama ni hidup dalam kemewahan....hhee.....

klu dapat jd cikgu pon aku rsa ok dah.....keje x lama....sesuai utk org yg sudah berkahwin....ngeh2...

kawin.....emmm.....no komen....agknya btol kata si fndi member aku.....klu aku terus kerje teruk cmni....jd andartu gak la aku....wawawa.....x nak....

tp nak kata cmne lagi,jodoh tu d tangan Tuhan....urusan Dia...kan kan....redha jela...

aku pon x tau nak tulis apa lagi sbb terlampau byk bende yg mnyesak kan kepala otak aku 4 d time being......pening beb.....pening....

lagi sekali aku nak kata,hanya KESABARAN teman setia....


emmmm.......(mengeluh pjg sambil termenung)

alamak,i got to go...harini kene balik malamla....letih sgt.....

lagi sekali sbb KERJA

k la...sampai di cni dlu from my heart to ur heart.....

read it feel it

.:DAA~~~:.

5 comments:

mEEmOST said...

uwaaaaaa... jom resign!!!! :P

haLyZaQiut said...
This comment has been removed by the author.
haLyZaQiut said...

sabar mim....jgn mim....sabar mim...jngan mim...ehehehe~~~

bongek de' villa said...

*handiplast!!

bongek de' villa said...

hahaha~
bleh tak aku gelak?
tension tu pekare biase~
relax..
byk lagi bende lain yg lebih tension..